Indie emo naočale gig: Koikoi

Indie emo naočale gig: Koikoi

Klub Močvara, Zagreb

O događaju

Indie emo naočale gig:
KOIKOI (Srbija)
Petak 25.6., 20:00, upad: 50 kn
Pretprodajna mjesta: entrio.hr/outlets

▬▬▬
Nakon statistički najuspješnije godine u povijesti Indie emo naočala - 4 giga, sva 4 rasprodana uz prosječno 35 karata u prodaji, vrijeme je da prestanemo živjeti na staroj slavi i vratimo se praksi. Shodno tome, u goste nam, nakon nekoliko vijekova bez stranih bendova, dolaze uglednici s drage nam beogradske Scene - KOIKOI!


KOIKOI (Srbija)

Ne zamjerite što smo posegnuli za službenim promo tekstom, uprava Indie emo naočala je u međuvremenu dobila redovan posao pa ne stiže pisati dovitljive najave, stoga ćemo vam samo prenijeti prevedene i prilagođene riječi njihovog izdavača, Mr. Moonleeja:

"KOIKOI je svježe ime na šarenoj i razigranoj beogradskoj muzičkoj sceni. Publici su se prvi put predstavili 2019. godine na kompilaciji 'Hali Gali' – platformi koja udružuje novu generaciju glazbenika i publike neopterećene pripadnošću glazbenim žanrovima.

KOIKOI su Marko Grabež, Ivana Miljković, Emilija Đorđević, i Ivan Pavlović Gizmo – kreativci iz različitih vjetrova lokalne scene, s jasnim zajedničkim ciljem - stvaranje kvalitetnog indie rocka/popa kojim odlučno popunjavaju prazninu među raskoši mainstreama i intime undergrounda!

Početkom 2021. godine KOIKOI postaju novim članom obitelji Moonlee, a rezultat je debitantski album 'Pozivi u stranu', koji će ispisati novu stranicu povijesti regionalnog nezavisnog rocka.

KOIKOI će nas začarati transžanrovskim kombiniranjem autohtone glazbene tradicije i suvremenih zapadnih trendova (svjetsko a naše!). Album 'Pozivi u stranu' donosi primamljivu formu drugačijeg popa, koji je istovremeno svilenkasto blag i razigrano bučan, radijski senzibilan i rockerski silovit, ali obavijen velom hipnotičkog balkanskog melosa, isprepleten ekstazom i nostalgijom.

Zanosna žensko-muška višeglasja neke će podsjetiti na britanske The XX, a druge možda na regionalne folk prakse. Labavih referenci ima puno – srpski alt/art rock u tradiciji Darkwood Dub i Petrol, electro-rock a la Chromatics, indie rock u duhu DIIV, dream pop maštarije, suvremena globalna etno psihodelija... ali najbitnije je da su ‘Pozivi u stranu', bez ikakve sumnje, klasa za sebe."

Iako je tek objavljen, Muzika.hr je "Pozive u stranu" već proglasila najboljim regionalnim albumom godine, stoga je očito da vam ne preostaje ništa drugi doli kartu nabaviti na vrijeme i Dan neovisnosti provesti uz KOIKOI!

▬▬▬
Močvarna terasa otvorena je svakim danom od 17 do 23 h!