Illectricity presents Autechre (UK)

Illectricity presents Autechre (UK)

Klub Močvara, Zagreb

O događaju

Illectricity Festival službeno počinje nastupom elektroničkog dua Autechre u sklopu njihove Autechre Live - Europe-onesix turneje.
 
Jedan od najpoznatijih projekata kultnog Warp Recordsa, Autechre su svoj stil mijenjali kroz karijeru – od početaka s jasnim korijenima u technu, elektru i hip hopu, do kasnijih albuma koji su eksperimentalni, puni kompleksnih ritmova i prikrivenih melodija. Njihovi nastupi uživo su mračna glazbena putovanja koja će vam u potpunosti zaokupiti um.
 
Njima će se priključiti multidisciplinarni umjetnik Russell Haswell. Od skulptura preko video i audio instalacija do performansa, doista nema smjera u kojem se nije okušao. Njegov glazbeni stil pod utjecajem je black metala, noisea, techna i solo improvizacija, a surađivao je sa Apex Twinom, Gescomom, te Florianom Heckerom na albumu “Blackest Ever Black”, koji se smatra prijelomnim trenutkom u kompoziciji moderne elektronske glazbe.
 
Andy Maddocks glazbenik je koji stoji na čelu neovisne izdavačke kuće Skam Records, te je bio član kolektiva Gescom. Uz njih, Skam je dom Boli, Jegi i Freeformu, a izdali su i neke od prvih izdanja kultnih Boards of Canada.
 
Više o ostatku programa ovogodišnjeg Illectricity Festivala saznajte ovdje: https://www.facebook.com/events/1686138001714444/