IEEE Elevate::Nova sučelja

IEEE Elevate::Nova sučelja

Klub Studenata ElektroTehnike, Zagreb

O događaju

Drugi po redu IEEE Elevate sa podnaslovom 'Nova sučelja' će se održati u srijedu, 8. svibnja u živopisnom prostoru Kluba Studenata ElektroTehnike (KSET) na zagrebačkom FER-u s početkom u 17h.

IEEE Elevate je mjesečno okupljanje inženjera, studenata i ostalih ljubitelja primjenjene tehnologije. Kroz atraktivna predavanja o inovacijama i nadolazećim trendovima u tehnologiji, sudionici imaju priliku naučiti i razmijeniti iskustva o njihovoj primjeni u praksi te prikupiti inspiraciju za razvoj vlastitih profesionalnih karijera.

Ovaj IEEE Elevate dovodi dva mlada inžinjera koji će kroz zanimljiva predavanja predstaviti nove načine prikupljanja informacija i upravljanja računalima.

Monolith – platforma za inteligentni retail
Tomislav Jakopović (Monolith)

U ovom predavanju će biti predstavljena 'magija' iza projekta Monolith. Glavna komponenta sustava je uređaj temeljen na Microsoft Kinect-u koji pruža nove mogućnosti u istraživanju ponašanja osoba u prostoru za primjene u retail industriji. Putem računalnog vida i algoritama strojnog učenja prati broj osoba, dobnu i spolnu klasifikaciju, uzorke ponašanja te interakciju sa predmetima i osobama. Mjerni uređaj je tek dio cloud rješenja koje upravlja mrežom čvorova te izgrađuje analitičke modele za poslovne primjene. Tvrtka je putem poznatog estonskog startup akceleratora uspjela ostvariti i seed investiciju za projekt, a dugoročni cilj im je izgradnja app-store koncepta oko ove platforme.

O predavaču:
Darian je karijeru započeo kao asistent na FER-u, a danas je suosnivač tvrtke divIT koja se bavi prirodnim korisničkim sučeljima. Pored toga sudjeluje u razvoju startup projekta mash.me koji omogućava jednostavnu izradu animiranih filmova sa 3D likovima. Fasciniraju ga velike multitouch površine i sustavi za upravljane bezdodirnim gestama, a sanja o tome da postane heroj potencijalne zombi apokalipse.

IEEE Elevate se odvija u organizaciji IEEE interesne skupine Graduates Of the Last Decade koju čini skupina volontera sačinjena od mladih inžinjera elektrotehnike i računarstva.

Nakon predavanja bit će prilike za druženje i networking.

Pratite ostale aktivnosti GOLD-a pratite putem web stranica (http://www.ieee.hr/ieeesection/gold) i društvenih mreža (http://www.facebook.com/IEEEGOLDCroatia).