Humanitarna utakmica „Hura!“

Humanitarna utakmica „Hura!“

Hokejaški klub Jedinstvo, Zagreb, Zagreb

O događaju

Humanitarne utakmice hokeja na travi „Hura!“ održat će se 11.06.2016. u Zagrebu, s početkom u 09:30 sati, hokejaški klub Jedinstvo, Zagorska 2. Cilj utakmica je prikupljanje 12.550,00kn koliko je potrebno za održavanje „Ljetne škole tenisa“ za dvadeset i četvero djece s poteškoćama iz spektra autizma.

Organizator događaja je teniski klub Travnjak, uz podršku i sponzorstvo tvrtki Metroteka i Implementacija snova. Ulaznice je moguće kupiti na sustavu Entrio, ili na ulazu u stadion, po cijenama od 30kn, 40kn ili 100kn, ovisno o mogućnostima. Cjelokupni iznos biti će doniran za održavanje „Ljetne škole tenisa“.

Cjelokupni iznos biti će doniran za održavanje „Ljetne škole tenisa“ u teniskom klubu Travnjak.

ZAŠTO TENIS I ZAŠTO HOKEJ?

Vođeni iskustvima roditelja djece s poremećajem autističnog spektra, odlučili smo pokrenuti ovu akciju kako bismo djeci darovali jedno novo iskustvo i priliku za učenje odnosno primjenu naučenih ponašanja kroz „Ljetnu školu tenisa“. Neznatan broj djece ima priliku biti dio uobičajenih sportskih aktivnosti (posebno timskih aktivnosti) ili nekih drugih događanja koja nisu dio terapijskih tretmana ili obiteljskih proslava. I sami roditelji imaju sve više upita kako organizirati djetetu slobodno vrijeme, jer uz sav trud postignut zajedničkim snagama roditelja i stručnjaka uključenih u razvoj djeteta, i dalje ostaje djelomičan problem pri uspostavljanju kvalitetnih i spontanih odnosa s vršnjacima u nestrukturiranim situacijama, poput rođendana, igranja na igralištima i sl.

Mnogi stručnjaci tenis smatraju odličnim prvim sportom za djecu, jer razvija velik broj temeljnih vještina potrebnih za ostale sportove i aktivnosti. Iskustva roditelja djece s poremećajem autističnog spektra, koji i sami pohađaju sate tenisa, idu u prilog toj dobroj odluci. 

Zbog nedovoljno razvijenih socijalnih vještina, tenis je odlična prilika za brušenje istih. Trenira se u malim skupinama, pri čemu djeca mogu primjenjivati naučena socijalna ponašanja (obraćanje pažnje na sugovornika, partnera u igri, slijeđenje naloga, oponašanje drugih) uz poticanje motoričkih i koordinacijskih vještina djeteta i, ono najvažnije, daje im se prilika za širenje interesa, zabavu, pozitivni učinak na zdravlje i cjelokupan razvoj djeteta. A ne zaboravimo, i roditeljima prilika za upoznavanje drugih roditelja sa sličnim „situacijama“ i dijeljenje iskustava.

Kako bi se djeci omogućilo igranje tenisa, u utakmicama hokeja na travi, sudjelovat će timovi tvrtki Metroteka i Implementacija snova, kao i niz osoba iz javnog života. Nitko od navedenih nema iskustva igranja hokeja na travi, što će utakmice učiniti još zabavnijima. Sam hokej na travi je u nas poprilično nepoznat sport, te ovom prilikom želimo široj publici predstaviti i taj sport, uz zabavno gledanje prijateljskih utakmica.

Pozivamo vas da nam se pridružite na utakmici te i sami pokušate zaigrati hokej na travi, kako bismo djeci, koja zbog svojih poteškoća nisu u mogućnosti igrati hokej, omogućili da zaigraju tenis i tako ostvare napredak u svome razvoju.