Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje)

Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje)

location-iconUrania - prostor kreacije, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje), 15.11.2020. u Urania - prostor kreacije, Zagreb

S obzirom da je izvedba u subotu 14.11. RASPRODANA i da vaš interes za ulaznice ne jenjava, odlučili smo organizirati DODATNU izvedbu odmah idući dan, u nedjelju 15.11. u 20:30h.


HOERSPIEL: mala igra za slušanje (i gledanje) je predstava koja govori o samim počecima radija, o vremenu kada su tada vrlo popularne radio-drame išle uživo iz studija, s glumcima, glazbenicima i maherima za rekonstrukciju potrebnih šumova i atmosfera. Zadivljena a ponekad i sumnjičava publika se tih večeri okupljala oko radio-aparata, tog bežičnog misterija, kao nekada oko ognjišta, uhom naslućujući a u glavi stvarajući jedan sasvim novi svijet. Osim kao jedinstvena kazališna priča o radiju samom, “malim ljudima unutar radijske kutije”, HOERSPIEL na jedan neobičan način evocira i duh Zagreba u vrijeme između dva svjetska rata, ali i kasnije.
I dok je 1973. godine, u dokumentarnoj radio-drami Ad Libitum, Zvonimira Bajsića, Mirana Kučiša i Maksa Jurjevića, jedna baka izrazila želju da ljudi koje ona čuje na radiju izađu od tamo i dođu podijeliti ručak s njom, u predstavi HOERSPIEL radio poziva vas da uđete u njega. Bez ručka, ali uz čašicu domaće rakije.

Autorski projekt Pavlice Bajsić Brazzoduro
Igraju: Jelena Miholjević, Sven Medvešek, Ivana Starčević, Matija Antolić, Ljubica Letinić, Dino Brazzoduro, Nina Bajsić, Dalibor Piskrec i Pavlica Bajsić Brazzoduro uz snimke glasova Ante Perkovića i Zvonimira Bajsića
Oblikovanje svjetla: Sara Bundalo
Oblikovanje zvuka i glazbe: Dino Brazzoduro
Tonski tehničar: Daniel Biffel
Grafičko oblikovanje: Jadranko Marjanović
Producentica: Katarina Grgić
Produkcija: RadioTeatar 

Hvala prijateljskoj Uraniji na ustupljenom prostoru.

Podijeli događaj: