Hoerspiel: Anti Perkoviću u spomen

Hoerspiel: Anti Perkoviću u spomen

Urania - prostor kreacije, Zagreb

O događaju

Predstava Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje) po prvi put dolazi u prostor Uranije na Kvaternikovom trgu.

Ova izvedba je naša godišnja posveta Anti Perkoviću, članu radiofonijskog ansambla, novinaru, glazbeniku i prijatelju koji je preminuo 2017. godine. Tom prilikom moći će se razgledati nosači njegovog zvuka i njegovih riječi.


HOERSPIEL: mala igra za slušanje (i gledanje) je predstava koja govori o samim počecima radija, o vremenu kada su tada vrlo popularne radio-drame išle uživo iz studija, s glumcima, glazbenicima i maherima za rekonstrukciju potrebnih šumova i atmosfera. Zadivljena a ponekad i sumnjičava publika se tih večeri okupljala oko radio-aparata, tog bežičnog misterija, kao nekada oko ognjišta, uhom naslućujući a u glavi stvarajući jedan sasvim novi svijet. Osim kao jedinstvena kazališna priča o radiju samom, “malim ljudima unutar radijske kutije”, HOERSPIEL na jedan neobičan način evocira i duh Zagreba u vrijeme između dva svjetska rata, ali i kasnije.
I dok je 1973. godine, u dokumentarnoj radio-drami Ad Libitum, Zvonimira Bajsića, Mirana Kučiša i Maksa Jurjevića, jedna baka izrazila želju da ljudi koje ona čuje na radiju izađu od tamo i dođu podijeliti ručak s njom, u predstavi HOERSPIEL radio poziva vas da uđete u njega. Bez ručka, ali uz čašicu domaće rakije.

Autorski projekt Pavlice Bajsić Brazzoduro
Igraju: Jelena Miholjević, Sven Medvešek, Ivana Starčević, Matija Antolić, Ljubica Letinić, Dino Brazzoduro, Nina Bajsić, Dalibor Piskrec i Pavlica Bajsić Brazzoduro uz snimke glasova Ante Perkovića i Zvonimira Bajsića
Oblikovanje svjetla: Sara Bundalo
Oblikovanje zvuka i glazbe: Dino Brazzoduro
Film posvećen Anti i Hoerspielu: Dalibor Barić
Tonski tehničar: Daniel Biffel
Grafičko oblikovanje: Jadranko Marijanović
Producentica: Katarina Grgić
Produkcija: RadioTeatar 

Hvala prijateljskoj Uraniji na ustupljenom prostoru.

COVID-19 zaštitne mjere

COVID-19

Događaj se održava u smanjenom kapacitetu od 50%

Dezinficijensi su dostupni na ulazu i unutar prostora

Propisan razmak između posjetitelja osigurava se sjedenjem i/ili barskim stolovima

Provodi se preporučena evidencija svih posjetitelja