Hit Man - Velika dvorana

Hit Man - Velika dvorana

location-iconKino Edison, Karlovac

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Hit Man - Velika dvorana, 26.06.2024. u Kino Edison, Karlovac

Glavni lik u filmu Hit Man je obični profesor filozofije Gary Johnson, koji je posvetio sav svoj život proučavanju Kanta i brizi o svojim mačkama, čija su imena primjereno Id i Ego, ne ostavljajući vremena ni za uzbuđenja ni za ljubavni život. Gary odlučuje pomoći policiji u malim tajnim zadacima za nadzor i na kraju se pretvara da je unajmljeni plaćeni ubojica, kako bi otkrio potencijalne naručitelje. Posao na kraju odvodi Garyja do Madison, koja ga unajmljuje da nekoga ubije. Njihov prvi susret uspostavlja njihov neobičan odnos.
Film je nastao prema novinskom članku iz 2001., objavljenom u magazinu Texas Monthly. U njemu je opisan slučaj policajca Garyja Johnsona, koji se pretvarao da je plaćeni ubojica kako bi uhitio one koji bi zatražili njegove usluge. Richard Linklater dugo je o njemu razmišljao, no tek kada mu je glumac Glen Powell predložio malo drugačiji zaplet, vidio je da u toj priči doista ima film.

Richard Linklater jedan je od najcjenjenijih američkih nezavisnih filmaša. Kroz cijelu svoju karijeru, još od debitantske humoristične drame Zabušanti preko trilogije započete filmom Prije svitanja pa sve do hvaljenog Odrastanja, teksaški je redatelj nudio svoj intimistički pogled na američki život. Bez velikih eksplozija i specijalnih efekata, kroz pronicljive priče prikazivao je najbogatije od onoga što život pruža.

Gary Powell i Linklater zajedno su napisali scenarij, a Powell je ujedno dobio i glavnu ulogu u filmu Hit Man. Osim Powella, u filmu glume i Adria Arjona, Austin Amelio, Retta, Molly Bernard i Mike Markoff.

dužina filma: 115 minuta

žanr: akcija, komedija

Podijeli događaj:

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili tvoje korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potraži u Korištenje kolačića (cookies).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možeš mijenjanjem postavki u svom browseru.

  • Analitički kolačići pomažu nam unaprijediti web-stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njezinu korištenju.

  • Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primaš.