Hardcore/Punk na Impule festivalu

Hardcore/Punk na Impule festivalu

Omladinski kulturni centar Palach, Rijeka

O događaju

Ponor (Zagreb)
Debeli precjednik (Osijek)
subota, 3.11.2018. @OKC Palach
ulaznice: 40/60kn
pretprodaja: Dallas music shop Rijeka, sustav Entrio https://bit.ly/2Pn20RH

Hardcore/Punk na Impulse festivalu!
Peto izdanje Impulse festivala donosi još jedan poseban koncert, zaronit ćemo u hardcore punk diy vode i s posebnim veseljem ugostiti drage nam bendove, zagrebački Ponor, koji promovira novi album i osječki Debeli Precjednik, bend koji je 25 godina na sceni, na zajedničkom koncertu u riječkom OKC-u Palach. Angažirani tekstovi, sirova energija i dobra zabava ili jednostavno ― koncert prijatelja za prijatelje!

Ponor (Zagreb)
Angažirani zagrebački hardcore punk bend Ponor u jesen 2017. na svojim bandcamp stranicama izdao je drugi album „Prah i pepeo“. Kao i prvijenac „Ovo je kraj“, novi album je u digitalnom formatu besplatan. Uvijek međunarodno aktivni, materijal su već predstavili europskoj i domaćoj publici.
U proljeće 2018. „Prah i pepeo“ dobiva svoje vinil izdanje u realizaciji tri diskografa: PDV, DHP AK47 i My Favorite Records. Album se bavi sociološkim i introspektivnim temama, od distopijske budućnosti do pitanja prolaznosti vremena. Žanrovski je čvrsto utemeljen u hardcore punku, ali se otvoreno dotiče i drugih žanrova, naročito black metala. Prvenstveno brutalna energija i katarzični, angažirani tekstovi ipak čine da ih se uspoređuje s bendovima poput Black Flaga i Dischargea. Album je snimio i miksao Ivan Jakić u studiju Kut sobe, a mastering je napravio Brad Boatwright iz Audiosiegea. Ilustraciju je radio Nadan Sarvan, a pripremu i dizajn albuma Slobich. Album progovora o ženskim i LGTBQ pravima, o strahu i dvoličnosti. On je energetska anti-establishment bomba, kratki i britki poziv na revoluciju.

Debeli precjednik (Osijek)

je punk rock bend iz Osijeka, osnovan davne 1993., slovi kao jedni od miljenika publike, bilo gdje da nastupa. Krasi ih besprijekoran live nastup nošen pozitivnom atmosferom s vrlo jasnim angažmanom kada su u pitanju tekstovi. Tijekom svih ovih godina Debeli Precjednik je odsvirao bezbrojne  koncerte i slobodno možemo reći da je postao institucija regionalnog melodijskog punk rocka i jamstvo za nezaboravne žive svirke koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Iza sebe imaju pregršt izdanja, a zadnji je zajednički album s bendom Mašinko objavljen 2016. pod nazivom „Godina majmuna“.
Debeli Precjednik donosi brze, energične i privlačne punk rock pjesme, s prikladnim gitarističkim rifovima i prepoznatljivim vokalima, skakanjem između hrvatskog i engleskog  jezika. Sve u svemu, ako se usudite zvati obožavateljima bendova poput Strung Out, Good Riddance, Rise Against, Sotnic Surfes, Poison Idea i SNFU, Debeli Precjednik će vam se svidjeti po defaultu.

Impulse je klupski festival koji spaja niz riječkih gradskih lokacija s misijom promocije urbane kulture: glazba će biti posvuda od 13. listopada do 10. studenog 2018. u organizaciji Distune Promotiona i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci.