FUNDAMENTALNA ANALIZA I VALUACIJA KOMPANIJA - subota 17.02.2024.

FUNDAMENTALNA ANALIZA I VALUACIJA KOMPANIJA - subota 17.02.2024.

location-iconZoom (online), Zoom (online

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za FUNDAMENTALNA ANALIZA I VALUACIJA KOMPANIJA - subota 17.02.2024., 17.02.2024. u Zoom (online), Zoom (online

O primjeni fundamentalne analize u praksi, bez obzira znate li je koristiti na optimalan način ili ne, imati ćete priliku naučiti na ovoj radionici.

Jedna od poruka radionice je kako je važno imati dugoročni financijski plan te investicijsku strategiju koja se u njega uklapa, te znati što i gdje tražiti u financijskim izvještajima. Edukacija je namijenjena početnicima, ali i svima koji imaju osnovno predznanje o fundamentalnoj analizi i valuaciji kompanija, a to znanje žele podignuti na višu razinu. Radionica je podijeljena po sljedećim temama:

Prvi dio od 10.00 - 12.45 sati

- Postulati fundamentalne analize
- Temeljni financijski izvještaji
- Pouzdanost financijskih izvještaja i kako se zaštititi od lažnog prikazivanja
- Vertikalna i horizontalna analiza
- Analiza i interpretacija financijskih izvještaja
- Cash flow (izvještaj o novčanom toku) kao najvažniji od svih izvještaja
- Relativni pokazatelji
- Izračun i analiza financijskih pokazatelja kod investiranja
- Korištenje Stock Screenera za selekciju dionica
- Dividenda: kontinuitet, predviđanje i moć isplate dividendi
- Valuacija kompanija

Drugi dio od 13.30 - 17.00 sati ili dok god bude pitanja

- Metode vrednovanja i faktori koji utječu na vrijednost kompanije
- EV/EBITDA: značenje, upotreba i interpretacija
- Slobodni novčani tok i EVA
- Analiza tržišta i valuacijskih pokazatelja
- Primjeri valuacije iz prakse uz izračun i interpretaciju financijskih pokazatelja
- Diskusija

Svrha i cilj radionice?

Predstaviti temeljna načela fundamentalne analize i valuacije kompanija na razumljiv način. Osim osnovnih valuacijskih pokazatelja i modela, imat ćete priliku naučiti procjenjivati i koristiti naprednije valuacijske modele. Cilj radionice je osposobiti polaznike za pravilnu interpretaciju financijskih izvještaja i pokazatelja kako bi mogli odrediti optimalnu dugoročnu investicisjku strategiju.

Predavači na radionici su: 

Dio radionice o fundamentalnoj analizi i valuaciji predavati će Ivan Stojanović, licencirani broker i investicijski savjetnik, voditelj brokerskog ureda za platformu OptimTrader investicijske kompanije CM-Equity AG. Sudionik je i organizator brojnih konferencija o novcu, osobnim financijama te pasivnom i aktivnom investiranju. Kada ne trguje američkim dionicama i opcijama, uživa u educiranju drugih, a zadnjih 10-ak godina je održao preko 300 radionica i seminara na temu investiranja. Osnivač je i predsjednik Udruge KLUB FINANCIJSKE PISMENOSTI.

Hrvoje Serdarušić, kao drugi predavač, bavi se bankarstvom i financijama preko 20 godina, voli i predaje financijsku analizu i drži se fundamenata te stvarne ili intrinzične vrijednosti. O tome ponekad piše po stručnim časopisima, doktoratu ili kad već stigne na svom blogu O bankarstvu i financijama / serdarusic.com, a povremeni je i komentator u raznima medijima.

Vrijeme održavanje radionice je 17. veljače 2024. u terminu od 10.00-17.00 sati. Iako radimo on-line preko zoom.us platforme, broj mjesta po grupi je ograničen kako bi se ostvarila optimalna interakcija i komunikacija.

Vidimo se uskoro na radionicama o investiranju gdje gram prakse vrijedi više od 1000 grama teorije!

Podijeli događaj:

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili tvoje korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potraži u Korištenje kolačića (cookies).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možeš mijenjanjem postavki u svom browseru.

  • Analitički kolačići pomažu nam unaprijediti web-stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njezinu korištenju.

  • Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primaš.