Fin&Tech; 2022.

Fin&Tech; 2022.

location-iconHUB385, Zagreb

O događaju

Prijava odnosno registracija za Fin&Tech; 2022., 31.03.2022. u HUB385, Zagreb

Prvo izdanje Netokracijine Fin&Tech konferencije je rasprodano za sudjelovanje uživo. No, nema straha za vas koji ste željni znanja, ali niste dovoljno brzo ugrabili svoje ulaznice - preko službenog Facebook događaja ili Netokracijinog Facebook profila moći ćete pratiti live streaming konferencije, a u komentarima ćete moći postavljati pitanja za naše predavače i paneliste!

--

Fin&Tech konferencija pričat će upravo o adopciji financijske tehnologije, kako se prilagođava potrošačkim trendovima, ali i kako oblikuje financijski krajolik - od chatbotova i umjetne inteligencije, blockchaina te kripto imovine do digitalnog bankarstva.

Više o programu

  • Predavanje: State of Fintech – Croatia
    Zasto je fintech u hrvatskom startup ekosustavu gotovo neprimjetan? Je li to zbog snage banaka ili pak zbog njihovih slabosti? Tko stoji iza svega toga te postoji li ipak poneki svijetli primjer? Moze li nas crypto sačuvati od rata, gladi, inflacije i virusa? Odgovore na sva ta pitanja, kao i na ona jos neizrecena, potrazite u predavanju Božidara Pavlovića: State of Fintech – Croatia.
  • Suradnja banaka i startupa: utopija ili stvarnost, pogled bivšeg bankara
    Igor Strejček će govoriti o svojem osobnom iskustvu rada u banci na razvoju digitalnih usluga i suradnjama s raznim startupovima i fintecima te zašto misli da bi se ta kohezija trebala još više događati, jer je dobra za sve.
  • Panel rasprava: Move fast and break NOTHING
    Na jednoj strani Fintech igrališta su financijske institucije u kojima je inovativnost ograničena koliko vanjskim regulativama, toliko i internim procesima koji usporavaju sve veće promjene. S druge strane, ključ za preživljavanje različitih fintech startupa je da budu brži od konkurencije. Mogu li – i moraju li – ova dva ekstrema pomiriti svoje razlike i pogurati zajedno razvoj fintech, ili će i dalje igrati na različitim stranama?
  • Panel rasprava: Ako svi imamo pristup tržištu kapitala, ali ne znamo njime navigirati – je li ono doista “demokratizirano”?
    Često čujemo da fintech demokratizira tržište kapitala – svi jednostavno možemo kupiti dionice preko Revoluta, ulagati u fonodve preko aplikacija, kupovati kriptovalute bez da razumijemo blockchain tehnologiju, a zahvaljujući sustavima kao što su Interactive Brokers, ne trebamo više meštre za trgovanje na burzi. No imati pristup ne znači i donositi dobre odluke potrebne za profitiranje – koliko financijska pismenost kaska za tehnološkim mogućnostima i možemo li prebroditi taj jaz?
  • Fireside chat: Zašto velike banke ulaze u kripto?
    Jedna od glavnih buzzworda 2021. godine je zasigurno kripto. Danas u njega više ne ulažu samo entuzijasti i mali ulagači, već je i glavna meta velikih banaka i investicijskih fondova. Koja je prava vrijednost kripta i zašto ćemo ga još dugo gledati komentirati će fitech guru, Božidar Pavlović, i zaštitno lice hrvatske kripto industrije, Nikola Škorić.

Kako bismo, zbog epidemioloških razloga, znali na koliko posjetitelja možemo računati, uveli smo ograničeni broj ulaznica za sudjelovanje uživo po simboličnoj cijeni od 50kn!

Vidimo se?

Podijeli događaj: