Filmske večeri u Močvari: Ženska ljubav

Filmske večeri u Močvari: Ženska ljubav

Klub Močvara, Zagreb

Sve Entrio ulaznice su rasprodane. Kontaktiraj organizatora za više informacija :)

O događaju

Filmske večeri u Močvari:
ŽENSKA LJUBAV
Utorak 4.5.2021.

Gošće: Barbara Gregov (Zagreb), Andrea Jović (Split/Zagreb), Mirta Maslać (Zagreb)
Moderira: Višnja Vukašinović (Split/Zagreb)

Raspored:
19:30 vrata
20:00 razgovor
20:45 projekcija: Nun of Your Business (Ivana Marinić Kragić, 2020)

Upad je besplatan. Preuzimanje besplatnih ulaznica kreće u ponedjeljak, 3.5., u 10 sati.

▬▬▬
Filmsku priču o dvije odmetnute zaljubljene redovnice Filmske večeri u Močvari ovog će svibnja iskoristit za debatu o transformacijskom potencijalu ženske ljubavi. Uz besplatnu projekciju filma Nun of Your Business (Ivana Marinić Kragić, 2020) koji prikazuje istinitu ljubavnu priču Fani i Marite koje su se od svih mjesta na svijetu susrele baš u samostanu, otvorit ćemo razgovor o političnosti LGTB tema u umjetnosti, o borbi protiv institucija i aktivističkoj moći ženske ljubavi.

U razgovoru ugodnom, a žestokom pridružit će nam se kritičarka Andrea Jović koja je o filmu pisala, kritičarka i urednica Barbara Gregov koja postojano stoji u prvim redovima obrane ženskog i drugačijeg (Zagreb Pride, Krilo) te mlada spisateljica Mirta Maslać koja je temu ženske borbe protiv represivne institucije istražila u autobiografskom debitantskom romanu Junak ili čudovište.

S našim ćemo damama zaroniti u čarobni svijet ženske ljubavi koja se, e da bi cvjetala, prvo mora razračunati s vidljivim i nevidljivim društvenim institucijama, uvjerenjima i dogmama. Čime, zašto i kako što prije mijenjati svijet ženskom inteligencijom, nježnošću i solidarnošću otkrijte 4.5. u 20 h u Močvaru – dođite i zagrlite nas.

▬▬▬
Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar.

▬▬▬
Močvarna terasa otvorena je svakim danom od 17 do 22 h!