FILMSKA ANALIZA

FILMSKA ANALIZA

location-iconGradsko kazalište mladih Split, Split

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za FILMSKA ANALIZA, 19.04.2023. u Gradsko kazalište mladih Split, Split

Filmska analiza“ prikazuje dva filma u režiji Karla Gagulića, studenta filmskog, televizijskog i multimedijalnog oblikovanja na Sveučilištu VERN' pod nazivom „Brod u boci“ i „Adio“, a sam program sastoji se od dva dijela. Prvi dio sastoji se od projekcije oba filma, a nakon projekcije gledatelji imaju priliku razgovarati s glumcima, redateljem i producentom. 

 
 „BROD U BOCI“ 

Film „Brod u boci“ prati osamnaestogodišnjeg Nou koji se iz Splita seli u Zagreb kako bi zaboravio na tragediju koja se dogodila njegovom najboljem prijatelju Borni. Iako ga ta tragedija i dalje proganja, dolaskom u novu školu, Noa upoznaje Niku koja mu pomaže da prebrodi tragediju. Film je ujedno uvršten i u obaveznu literaturu filmske nastave te je osvojio Grand Prix i dvije nagrade publike na festivalima u Hrvatskoj. 

 
 „ADIO“ 

Film „Adio“ prati srednjoškolca Lea i patnju koju proživljava kada se susretne s bolesti, ali i onu koju osjedaju njegovi roditelji i prijatelji kao i posljedice s kojima se nose. Svjetska premijera filma održana je u Sarajevu na Omladinskom festivalu, a film je prikazan i na festivalima diljem Hrvatske gdje je u sklopu 3. Ciklop Film festivala u Benkovcu dobio nagradu publike. Također, film, je dobio posebno priznanje u Americi i na Zagreb International Film Festivalu, te visoko treće mjesto u Londonu u nominaciji za najbolji studentski film. 

Podijeli događaj: