Festival Perforacije - predstava: Iscjelitelji

Festival Perforacije - predstava: Iscjelitelji

Zagrebački Plesni Centar, Zagreb

O događaju

Kupi karte odn. ulaznice za Festival Perforacije - predstava: Iscjelitelji , 01.07.2021. u Zagrebački Plesni Centar, Zagreb

Umjetnički tim "Iscjelitelja" ima zadatak otkriti i ukloniti situacije, neriješene probleme, emocionalne i energetske stagnacije koje su se mogle nakupiti u zidovima prostora u kojem se odvija ova predstava. U ovom slučaju je Crni studio Zagrebačkog plesnog centra pomno ispitan: kakvu povijest ima ovaj prostor i kako se nosi sa svojom trenutnom funkcijom prostora plesnog kazališta?


U ovom koreografskom radu, kombinirajući fantastiku s povijesno-dokumentarnim elementima, stvara se podloga za suptilni humor, umjetnička gesta kojom se poziva na želju za različitim vizijama i maštom svijeta u kojem živimo. / poziva na traganje za različitim vizijama svijeta u kojem živimo.


Predstava “Iscjelitelji” nastaje kao koprodukcija između organizacije Public in Private iz Berlina (https://www.publicinprivate.com) i  Studija za suvremeni ples iz Zagreba (https://www.ssp.hr). Originalna ideja projekta bila je suradnja "Iscjelitelja" iz Berlina i Zagreba istovremeno na sceni. Uslijed koronavirusa suradnja se nije mogla odvijati kako je planirano, a dva tima “Iscjelitelja” zasad nastupaju odvojeno. Međutim, rad je kreiran i razvijan s oba tima podjednako. Prvi nacrt ovog djela napravljen je u uskoj suradnji s Darkom Dragičevićem, tijekom serije događaja Flutgraben performances # 1 u 2019. godini (https://www.flutgrabenperformances.org).

 

Koncept i koreografija: Jasna L. Vinovrški 
Izvedba: Ana Vnučec, Branko Banković, Martina Tomić - izvođači iz Zagreba // Cécile Bally, Darko Dragičević, Jasna L. Vinovrški - izvođači iz Berlina
Oblikovanje svjetla: Catalina Fernandez
Scenografija: Clément Layes 
Kostimografija: Malena Modeer
Asistentica koreografkinje: Dina Ekštajn 
Asistentica izvedbe: Mia Stark 
Produkcija: Valerie Terwei, Joseph Wegmann 
Međunarodna distribucija: Inge Koks
PR: Lea-Maria Kneisel

Produkcija Public in Private / Jasna L. Vinovrški (www.jasnavinovrski.com) u koprodukciji sa Studio za suvremeni ples (www.ssp.hr) i Tanzfabrik Berlin ((https://www.tanzfabrik-berlin.de). 
Projekt financijski podržali: Berlin Senatsverwaltung for Culture and Europe, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova. 

Hvala studentima (1. godina / 2019.) plesnog odsjeka Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, umjetnicima performansa Flutgraben iz 2019. i mojoj majci Slavki Vinovrški.

COVID-19 zaštitne mjere

COVID-19

Događaj se održava u smanjenom kapacitetu od 50%

Dezinficijensi su dostupni na ulazu i unutar prostora

Propisan razmak između posjetitelja osigurava se sjedenjem i/ili barskim stolovima

Provodi se preporučena evidencija svih posjetitelja