Festival Hartera i Karlovačko RockOff

Festival Hartera i Karlovačko RockOff

location-iconExport drvo, Rijeka, Rijeka

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Festival Hartera i Karlovačko RockOff, 30.09.2017. - 01.10.2017. u Export drvo, Rijeka, Rijeka

30.rujna 2017. u riječkom Exportdrvu na pozornicu se penju najveća imena domaće i regionalne rock i alternativne glazbe pojačana mladim nadama.

Hartera je ove godine posvećena samo rock i alternativnoj glazbi. Razlog tome je ovogodišnje spajanje dva festivala u Rijeci: 13. po redu Hartere i Karlovačko RockOff-a, nudeći u jednoj večeri poznata imena domaće scene i novu generaciju sjajnih glazbenica i glazbenika.

Tako će se na zajedničkoj pozornici u Rijeci 30. rujna naći Let 3, Kojoti, Goran Bare i Majke te Karlovačko RockOff finalisti; Dno, Mirna, The Miceks, Manntra i Scarlet Notes.

Let 3 će ovom prigodom svirati dva seta, jedan 'klasični' i drugi s pjesmama s dva stara, po mnogima i najbolja albuma "Two Dogs Fuckin" i "El Desperado". Mediji su ova dva prva albuma nazvali „ključnim albumima riječke i hrvatske diskografije“.

Kojoti, za mnoge jedan od ponajboljih rock 'n' roll bendova na ovim prostorima nedavno se ponovo okupio nakon čak 16 godina duge hibernacije i već povratničkim koncertom podigao pregršt medijske prašine, te potom nanizao brdo gaža u proteklim mjesecima. Publika je jasno pokazala da ih je jedva dočekala, a kemija među članovima obnovila na najbolji mogući način, zbog čega su u pripremi i luksuzni boxset sa sva tri dosadašnja albuma "Kojoti", "Halucinacija" i "Sex, disco kung fu", best of LP, a potom i novi singl, prvi nakon 20 godina!

Vinkovačke Majke kultni su hrvatski rock band, osnovan još davne 1984. Glas o novom odličnom bendu brzo se proširio, svoju prvu priliku dobivaju izdavanjem promo materijala za Franjićevu etiketu Slušaj najglasnije. Već prvi službeni album 1990 “Razum i bezumlje” domaći kritičari proglašavaju rock albumom godine, a grupa, koja je tijekom postojanja nekoliko puta mjenjala postavu, nastavlja nizati uspješnice. Goran Bare je bio uspješan i izvan Majki te s prvim samostalnim albumom dobio Porina za rock album godine. Na Porinu 2012. godine album Teške boje Gorana Bareta i Majki bio je nominiran u jedanaest kategorija. Od toga su osvojili šest nagrada – za najbolji video broj, za najbolji aranžman, najbolju izvedbu grupe s vokalom, najbolji album rock glazbe, pjesmu godine i hit godine. A priča ide i dalje… Bez imalo pretjerivanja se može reći kako Majke spadaju u sam vrh domaće rock scene, a Bare je definitivno najkarizmatičniji rock frontman u Hrvatskoj.

 

Najrokerskiji hrvatski grad ugostit će prvu finalnu večer Karlovačko RockOff festivala, koji potom putuje u Split te se posljednje dvije večeri održava u Zagrebu. Cilj je veća zastupljenost regionalnih bendova i mjesta za svirku, i to sve putem platforme čiju su podršku osjetili i glazbenici poput MORT-a, Rezervi, Sare Renar, Grette, Mangroovea i mnogih drugih. Organizatori pozivaju publiku da podrže nove nade hrvatske glazbene scene!

Podijeli događaj: