ETF-ovi i kako investirati u njih

ETF-ovi i kako investirati u njih

location-iconZoom online konferencija, Online

ETF-ovi i kako investirati u njih

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za ETF-ovi i kako investirati u njih, 07.03.2024. u Zoom online konferencija, Online

U četvrtak 07. ožujka 2024. krećemo s novim webinarom na temu investiranja u indeksne fondove kojima se trguje na financijskom tržištu (Exchange-Traded-Funds ili ETFs). 

Radi se o pasivnom načinu ulaganja prikladnom osobama koje nemaju dovoljno vremena ili želje za aktivnim investiranjem u individualne financijske instrumente (tipa dionice), a ipak žele sudjelovati na tržištima kapitala i ostvariti bolje prinose od onih koje mogu dobiti oročenjem ‘na banci’. 

Webinar ima za cilj objasniti sve prednosti ulaganja u ovaj oblik fondova, karakterističnih po niskim naknadama za upravljanje (od 0,05 do 0,25%) u odnosu na otvorene investicijske fondove (od 1,50 do 3,00%) te širokoj diverzifikaciji (koja omogućava investiranje u bilo koje svjetsko tržište ili granu industrije). 

Investirati u ETF-ove je iznimno jednostavno kada znaš što radiš. Trenutno ih je u svijetu preko nekoliko tisuća i potrebno je razumjeti koji su optimalni za vaš portfelj.

Ukratko, na webinaru ćete saznati:

  • Što su ETF-ovi i njihove najvažnije prednosti
  • Koliki su bili povijesni prinosi i kakvi su očekivani rizici
  • Kako razumjeti vlastitu sklonost riziku i vremenski horizont ulaganja
  • Kako definirati vlastitu investicijsku strategiju i investicijskih portfelj
  • Kako odabrati ETF-ove prema svojim preferencijama (s praktičnim primjerima)
  • Kako kupiti ETF i upravljati portfeljem

Cilj webinara je na praktičan način pokazati kako odabrati prave ETF-ove obzirom na, za vas prihvatljivu razinu rizika i očekivane prinose, te objasniti kako jednostavno započeti investirati. 

Predavač je Ivan Stojanović, licencirani broker i investicijski savjetnik, voditelj brokerskog ureda za platformu OptimTrader investicijske kompanije CM-Equity AG. Sudionik je i organizator brojnih konferencija o novcu, osobnim financijama te pasivnom i aktivnom investiranju. Kada ne trguje američkim dionicama i opcijama, uživa u educiranju drugih, a zadnjih 10-ak godina je održao preko 300 radionica i seminara na temu investiranja. Osnivač je i predsjednik Udruge KLUB FINANCIJSKE PISMENOSTI.

Vrijeme održavanja webinara je 07. (četvrtak) ožujka 2024. u terminu od 18.00-20.30 sati. Radionica ce biti održana on-line preko zoom.us platforme.

Vidimo se uskoro na radionicama o investiranju gdje gram prakse vrijedi više od 1000 grama teorije!

Podijeli događaj:

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili tvoje korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potraži u Korištenje kolačića (cookies).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možeš mijenjanjem postavki u svom browseru.

  • Analitički kolačići pomažu nam unaprijediti web-stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njezinu korištenju.

  • Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primaš.