Elis Lovrić > Kanat od duši i mora

Elis Lovrić > Kanat od duši i mora

location-iconHrvatski dom Split, Split

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Elis Lovrić > Kanat od duši i mora , 03.06.2022. u Hrvatski dom Split, Split

 

NOVI DATUM 03.06.2022.

Sve kupljene ulaznice vrijedit će i za novi datum. Ako ti novi termin ne bude odgovarao, povrat novca za ulaznice kupljene preko Entrio platforme (bilo online na entrio.hr ili gotovinom na jednom od Entrio prodajnih mjesta) potrebno je zatražiti isključivo preko https://www.entrio.hr/refund web forme.

Nazivaju je istarskom vilom, a njezinu glazbu mostom koji spaja baštinu mora s baštinom srca.
 
Akademska glumica i multijezična kantautorica, koja govori pet i pjeva na deset jezika, poznata po pjesmama na labinjonskoj cakavici, upravo je objavila svoj novi album “Kanat od mora” koji predstavlja u Hrvatskom domu u Splitu, 29.travnja, u sklopu turneje "Kanat od duši i mora". 

“Kanat od mora” kombinacija je poezije na labinjonskoj cakavici i pjevanih kompozicija. Među pjesmama na albumu su i one koje su već objavljene kao singlovi i predstavljene na festivalima u Splitu i Šibeniku. Na Šibenskim večerima dalmatinske šansone Elis već tri godine za redom osvaja priznanja struke. Pjesma "Od kad te poznon" 2019. osvaja 2. nagradu žirija, a pjesmom “Je ča je”, koja se također nalazi na albumu, Elis osvaja Nagradu za najbolje kantautorsko djelo 2020.godine. Ovogodišnja pjesma “Brodolom” osvojila je 1. nagradu žirija. 
 
Album prati knjiga pjesama “Kanat od mora - Štorija od muziki” / “Pjesma od mora - Glazbena priča” u kojoj su tekstovi sa labinjonske cakavice prevedeni na književni hrvatski.

Program sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

Podijeli događaj: