Dunjaluk - koncert

Dunjaluk - koncert

location-iconSpomen dom Pazin, Pazin

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Dunjaluk - koncert, 20.10.2023. u Spomen dom Pazin, Pazin

Dunjaluk se sastoji od pjevačice Dunje Bahtijarević i električnog gitarista Luke Čapete, koji se fokusiraju na reinterpretaciju pjesama iz bosanske tradicije sevdaha. Dunjaluk traži univerzalnost u tradiciji, ono što još uvijek odjekuje i prenosi u suvremen izričaj glazbe. Zvuk Dunjaluka je apstrakcija zvukova koji proizlaze iz jezika sevdaha, prožet različitim glazbenim utjecajima, od noisea i punka, do jazza i klasičnih tehnika. Sevdah je kroz stoljeća prošao mnoge transformacije, a Dunjaluk se trudi iskoristiti taj prostor promjena.

Dunja Bahtijarević je iz Bosne došla u Hrvatsku kao izbjeglica. Zanimaju je tradicionalne pjesme i različiti konteksti koji im mogu pružiti novi život. Neprestano traži svoje korijene, povezujući prošlost sadašnjosti i budućnosti.

Luka Čapeta je producirao i skladao glazbu za suvremeni ples, kazalište i film te svirao u različitim bendovima i projektima. Utemeljen u elektroničkoj, ambijentalnoj, jazz i klasičnoj glazbi, Luka eksperimentira s tradicionalnom i svjetskom glazbom, noiseom, avangardnom estetikom.

U studenom 2022. godine Dunjaluk je objavio svoj prvi album. Godine 2022. bili su odabrani za program MOST Music. U ožujku 2023. uvršteni su na 8. mjesto World Music Charts Europe.

Podijeli događaj:

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili tvoje korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potraži u Korištenje kolačića (cookies).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možeš mijenjanjem postavki u svom browseru.

  • Analitički kolačići pomažu nam unaprijediti web-stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njezinu korištenju.

  • Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primaš.