Dunja Knebl & Roko Margeta u Močvari

Dunja Knebl & Roko Margeta u Močvari

location-iconKlub Močvara, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Dunja Knebl & Roko Margeta u Močvari, 25.11.2021. u Klub Močvara, Zagreb

Vrelo zvuka & Začarana Močvara:
DUNJA KNEBL (Zagreb) & ROKO MARGETA (Zagreb)

ODGOĐENO za 25.11. u 20:00

Sve kupljene ulaznice vrijede i za novi datum. Ukoliko vam novi termin ne odgovara, povrat novca za ulaznice kupljene preko Entrio platforme (bilo online na entrio.hr ili gotovinom na jednom od Entrio prodajnih mjesta) potrebno je zatražiti isključivo preko https://www.entrio.hr/refund web forme najkasnije do 17.11.2021.


Upad: 40/50 kn

Covid putovnice nisu potrebne.
Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen.
Zbog epidemioloških mjera vodimo pisanu evidenciju posjetitelja pa vas molimo da dođete prije početka koncerta kako bi izbjegli gužvu na ulazu i kako ne bi zakasnili na početak koncerta.

▬▬▬
"Najvažniju ulogu u mojem životu odigrale su, zapravo, knjige s notama i riječima starih narodnih pjesma iz raznih zemalja – pjesmarice. Nisu okolnosti bile odlučujuće da jednog dana postanem pjevačica i za širi auditorij (tek s 47 godina), niti porijeklo, ni roditelji, ni ljudi, već pjesme iz knjiga koje sam učila tijekom dugog niza godina, počevši od djetinjstva. One su poput dobronamjernih prijatelja odredile moju životnu putanju, znajući da ću u konačnici shvatiti kako mi je najuzbudljivija, najzanimljivija i najljepša stvar na svijetu napraviti prema notama svoju interpretaciju neke tradicijske pjesme koju nikad prije nisam čula."

Gornjim je riječima Dunja Knebl u svojoj mini autobiografiji najbolje objasnila poriv za stvaranjem albuma "Songbook Songs" kojeg je snimila s Rokom Margetom i koji će biti objavljen za Geenger Records 5. studenog dok će se promocija albuma odigrati devet dana kasnije u Močvari koja je već godinama glazbeni dom za sve Dunjine projekte.

Ova umjetnica za koju slobodno možemo reći kako je jedna od predvodnica hrvatske etno glazbe, neumorno stvara te praktično svake godine izbacuje novi materijal, a sada je došao red na drugo izdanje s mladim multiinstrumentalistom Rokom Margetom. Njih dvoje su počeli surađivati kada je Roko postao član Kololire, grupe s kojom Dunja radi već godinama, a odmah su se odlučili i za rad na dodatnom projektu pa je tako nastao album "Svilarica svilu prede" objavljen prije dvije godine u samostalnoj produkciji. Suradnja se pokazala itekako uspješnom jer se može reći kako je taj album bio do tada najbolji u bogatoj Dunjinoj karijeri, a "Svilarica svilu prede" je u siječnju 2020. uvrštena i na prestižnu svjetsku top listu Transglobal World Music Charts. Pandemija koronavirusa je spriječila veću promociju tog albuma, ali Dunja i Roko su ipak imali priliku ga promovirati i u Portugalu, ne samo u Hrvatskoj.

Jasno je bilo već tada da će ova kombinacija nastaviti s daljnjim radom, a sada je došao red i na drugi zajednički album, takoreći autobiografski Dunje Knebl. Naime, "Songbook Songs" Dunja zove autobiografskim putovanjem kroz život kojim su je vodile narodne tradicijske pjesme iz knjiga – pjesmarica raznih zemalja (Engleske, SAD-a, Rusije, Bjelorusije, Ukrajine, Slovačke, Indonezije, Hrvatske). Pjesme koje su snimljene na albumu igrale su važnu ulogu u Dunjinom životu, a za ovu priliku su ih Dunja & Roko snimili isključivo na temelju nota i teksta iz starih pjesmarica.

Ako je "Svilarica svilu prede" prije dvije godine oduševila i domaću i stranu publiku i kritiku, sigurni smo da će se isto dogoditi i s albumom "Songbook Songs". Prva prilika da ga čujete uživo je upravo u Močvari, a svi oni koji su bili na jednom od mnogobrojnih Dunjinih koncerata znaju da će dobiti prisnu, lijepu i autentičnu glazbenu priču.

Podijeli događaj: