Don Antonio & The Graces

Don Antonio & The Graces

location-iconklub Azimut, Šibenik

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Don Antonio & The Graces, 09.03.2023. - 10.03.2023. u klub Azimut, Šibenik

09.03. četvrtak 21:30

Koncert: Don Antonio & The Graces

Don Antonio, talijanski trubadur, bivši član sastava Sacri Cuori, objavio je treće studijsko izdanje pod nazivom Colorama.

Colorama nas sve vraća instrumentalnoj glazbi, svemirskom zvuku, među talijansku filmsku muziku, američke i afričke pustinje, granica i otkačenog folklora regije Emilija-Romanja. Čak i prije objavljivanja, glazbu je preuzeo Netflix kao dio soundtracka njihove serije FORTUNE SELLER: A TV SCAM. Snimljen i komponiran s toskanskim duom The Graces, kojeg čine bubnjar Piero Perelli i gitarista Luca Giovacchini u studiju Crinale - izgubljenom u padinama Emilije – Romanje. Colorama uzima najrazličitije zvukove svijeta, prikupljenih tokom godina na turneji, kreirajući snažan stilski predložak.

Prije nego što se svijet zaustavio 2020. godine Don Antonio je više od desetljeća bio na turneji po SAD-u, Velikoj Britaniji I kontinentalnoj Europi sa svojom sinematskom glazbom, prvo sa sastavom Sacri Cuori, a zatim kao Don Antonio s pratećim bendom, također kao pratnja Alejandra Escoveda (njihova suradnja na ploči The Crossing također je dovela do gostovanja u emisiji This Morning na CBS televiziji, na televiziji BBC, emisiji Tiny Desk i drugima), Dana Stuarta iz Green of Red, Richarda Bucknera i drugih, kako na koncertima, tako i na albumima. U međuvremenu, bavio se komponiranjem muzike za filmove, dokumentarce i reklame, a čak se pojavio u talijanskoj seriji L'Alligatore.

Vidimo se :)

Podijeli događaj: