Dokumentarni film ČOVJEK KOJI JE UKRAO BANKSYJA

Dokumentarni film ČOVJEK KOJI JE UKRAO BANKSYJA

location-iconMuzej suvremene umjetnosti, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Dokumentarni film ČOVJEK KOJI JE UKRAO BANKSYJA, 01.12.2018. u Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb

Dokumentarni film „Čovjek koji je ukrao Banksyja“  prati rad najtajanstvenijeg umjetnika današnjice, Banksyja, svjetski poznatog slikara uličnih murala, koji je otputovao je u Palestinu te po cijelom gradu na tamošnjim zidovima i zgradama naslikao nekoliko politički provokativnih djela. I dok su neki u crtežima vidjeli prijetnju, a drugi ih hvalili kao prava umjetnička djela, samo je jedna osoba u tome vidjela poslovnu priliku. Točnije bodibilder i lokalni vozač taksija znan pod nadimkom Walid Zvijer osmislio je pravi poduzetnički plan: uzeti cijeli zid s crtežom i prodati ga onome tko ponudi najviše novaca.

Banksy svojim satiričnim i duhovitim grafitima često iskazuje nezadovoljstvo ratom i kapitalizmom. Među njegovi poznatim uratcima su oslikavanje izraelskog zida na Zapadnoj obali idiličnim prizorima te postavljanje izložbe sa živim oslikanim životinjama. Dok gledatelji prate Banksyjev rad, oni istovremeno otkrivaju tajne tržišta umjetninama ukradenih zidova diljem svijeta. 

Podijeli događaj: