DJ YELLA (N.W.A) U THE GARDEN BREWERY

DJ YELLA (N.W.A) U THE GARDEN BREWERY

location-iconThe Garden Brewery, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za DJ YELLA (N.W.A) U THE GARDEN BREWERY, 06.03.2019. u The Garden Brewery, Zagreb

DJ Yella, član jedne od najpopularnijih rap grupa N.W.A., premijerno dolazi u zagrebačku The Garden Brewery na Žitnjaku u srijedu 6. ožujka.

Ovaj američki reper, DJ, producent i redatelj rodom iz Comptona s Dr. Dreom osnovao je i njihovu prvu grupu sredinom 80-ih, World Class Wreckin' Cru, koja je najpoznatija zbog svojih ranih doprinosa rapu. Sve je to preraslo u nešto puno više i 1986. godine osnovali su N.W.A. (Niggaz Wit Attitudes), grupu koja je zauvijek promijenila rap glazbu i predstavila gangsta rap kao novi žanr svijetu.

Dr. Dre, DJ Yella, Ice Cube, MC Ren i Eazy E, članovi su supergrupe koja je s debitantskim studijskim albumom “Straight Outta Compton” iz 1988., kojeg su producirali Dr. Dre i DJ Yella, potpuno promijenio tijek hip-hopa, te se smatra pločom koja je na velika vrata uvela gangsta rap kao žanr. Profanost u jeziku, kao i nasilje te društveni komentari u pjesmama postali su odličje žanra, a po mnogima je smatran jednim od najvećih i najutjecajnijih albuma u hip-hopu. Brzi rast N.W.A. grupe koji ih je od margina društva doveo do statusa najkontroverznijih i najkompliciranijih glasova njihove generacije ostaje jedna od najeksplozivnijih priča u povijesti glazbe. Iz njihovog sjedišta u Comptonu u Kaliforniji, Dr. Dre, DJ Yella, Ice Cube, MC Ren i Eazy E su snagom volje i pričama o životu na ulici prodali desetke milijuna ploča, utjecali na generacije po cijelom svijetu i premostili barijere, bile one zemljopisne, autoritativne, društvene ili bilo koje su im stale na put.

Rolling Stone je stavio N.W.A. na 83. mjesto liste 100 najboljih izvođača svih vremena, a 2016. godine je grupa uvrštena u Rock and Roll Hall of Fame. Cijela priča je savršeno uklopljena u filmu “Straight Outta Compton”, blockbusteru iz 2015. koji je odjeknuo po cijelom svijetu.

Komadić povijesti i neizbrisivi trag koji je u glazbi ostavio N.W.A. donosi DJ Yella, koji premijerno dolazi u Zagreb kojeg The Garden Brewery dovodi u suradnji s Blachout Hip-Hop kolektivom.

Ovaj događaj je ujedno i dio proslave 25 godina postojanja Blackouta, glazbene institucije koja je utjecala na poimanje hip-hopa i rapa na našim prostorima, a s obilježavanjem velike obljetnice je počeo u prosincu i sve će trajati punih godinu dana.

Ulaznice su u pretprodaji 80 kn do 13. veljače, nakon toga cijena će biti 120 kn dok će na blagajni na ulazu koštati 150 kn. Ulaznice su u pretprodaji dostupne u sustavu Entrio.hr.

Podijeli događaj:

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili tvoje korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potraži u Korištenje kolačića (cookies).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možeš mijenjanjem postavki u svom browseru.

  • Analitički kolačići pomažu nam unaprijediti web-stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njezinu korištenju.

  • Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primaš.