Distune vam predstavlja... Grant Hart & Band w/ESC Life

Distune vam predstavlja... Grant Hart & Band w/ESC Life

Klub Palach, Rijeka

O događaju

Distune promotion i Žedno uho vam predstavljaju:

Grant Hart & Band (USA)
w/ ESC Life (zagreb)

mjesto: Palach, Rijeka
dan i datum: srijeda, 15.10.2014.
početak: 21h
ulaznice: 45/65kn
pretprodajna mjesta: Dallas music shop Rijeka (Splitska 2a )

U sklopu evropske turneje po prvi puta u Rijeku stiže suosnivač kultnog benda Hüsker Dü, Grant Hart.Uz predstavljanje još uvijek aktulanog zadnjeg albuma "The Argument" naći će se tu i set lista svog prvog matičnog benda. Društvo mu prave četiri iskusna underground glazbenika okupljeni pod imenom ESC LIFE iz Zagreba.

Grant Hart (USA)
http://granthart.com/
https://www.facebook.com/pages/Grant-Hart/356067441965
https://twitter.com/GrantVHart

Priča ide ovako: 1978. Grant Hurt upoznaje Boba Moulda, ubrzo postaju prijatelji, a već slijedeće godine osnivaju bend. Ne samo da su u nadolazećoj dekadi stekli reputaciju o kojoj nisu ni sanjali, već su štoviše utjecali na slijedeće generacije rock glazbenika, i baš tada kad su došli do vrha bend donosi odluku o raspuštanju.

Za Husker Dü, se slobodno može reći da su na njihovoj glazbi drugi ubirali plodove;bili su inspiracija za mnoge nadolazeće bendove ''alternative'' koji su ostvarili puno veći uspjeh od Husker Dü-a slijedeći njihov muzički stil. Međutim, ni Grant ni Bob nisu previše žalili zbog toga, jer su prvenstveno bili motivirani vjerom u svoj rad, koji će im u narednim godinama itekako isplatiti. I dok su drugi iscrpili svoje potencijale tijekom 80-ih i 90-ih, Grant, Bob i njihov ex-basist Greg Norton i dalje nastavljaju probijajati granice vlastitih mogućnosti.

Već krajem 80-ih Grant objavljuje solo album ''Intolerance'', a radi bolje promocije formira bend pod nazivom NOVA MOB. U pet godina postojanja, bend je izdao 2 LP-a, EP i tri singlice; Grant je u tom vremenu uspio snimiti i dva uspješna spota kojima do izražaja dolazi njegova ljubav prema kazalištu i filmu.

Kraj benda uslijedio je nedugo nakon Grantove teške prometne nesreće, ali ni to ga nije omelo da nastavi svoju uspješnu karijeru kao nezavisan umjetnik. Od tada počinje sve više eksperimentirati sa raznim tehnikama, stilovima i žanrovima, pa njegov glazbeni i vizualni izričaj probija općeprivaćene granice između zbilje i apstrakcije.U tom periodu nastaju glazbeno vrlo zanimljivi albumi ''Good News for Modern Man'' i ''Hotwax''

Odlazeći samostalno na turneje vlakom ili automobilom, Grantu se otvara i nova mogućnost: uspostavljanje kontaka s publikom koja ga istinski cijeni i uživa u njegovoj glazbi. No, kako je vrijeme sve više odmicalo, tijekom koncerata često bi mu se postavljalo pitanje ''Kada ćeš zasnovati novi bend?'' i '' Kada će se Husker Dü ponovno okupiti?''. Na oba pitanja odgovarao bi slijedećom pjesmom sa liste.

Njegov posljednji album ''The Argument'', bio je najveći izazov njegove karijere kojim nadmašuje sve svoje prijašnje napore ostavljajući dubok trag na glazbenoj pozornici; album je nastao prema herojskom epu Johna Miltona ''Izgubljeni raj'' iz 17 st.; sam album, koncipiran je na temelju različitih, isprepletenih cjelina koje se tematski protežu od Kopernika do Duchapma, od Bessie Smith do Lou Reeda.

Na albumu je snimljeno 20 pjesama; Grant nas u album uvodi sa krikom iz očaja ''Awake, Arise'', a završava nadom ''Is the Sky the Limit?''; i premda je album inspiriran arhaičnim i nedokučivim epom, na nemju ima i više nego dovoljno rocka, dovoljno i za plesni gimnazijski sock hop.

video:
https://www.youtube.com/watch?v=SNvFBaFa6s8

ESC LIFE (Zagreb)
http://www.facebook.com/esclifetheband
http://esclife.bandcamp.com/

Nakon godina sviranja u bendovima potpuno različitih stilova (Hemendex, Man Zero, St!llness, Umor), četiri iskusna underground glazbenika napokon realiziraju svoj indie rock poligon u kojem ispoljuju svu ljubav prema glasnim gitarama, pop melodijama i starim punk pločama. Bend postoji jako kratko, pa je kao "preview" zasad dostupan samo lo-fi demo kojeg je moguće čuti na bendovoj bandcamp stranici. ESC Life krajem godine ulazi u studio kako bi snimio svoj prvi album.

video:
https://www.youtube.com/watch?v=LqRcLzFq4Mc