Dimensions Arena 2015

Dimensions Arena 2015

Arena Pula, Pula

O događaju

Kupi karte odn. ulaznice za Dimensions Arena 2015, 26.08.2015. u Arena Pula, Pula

Na dan koncerta ulaznice će biti dostupne i online i na Entrio prodajnim mjestima do 16h, nakon čega će biti dostupne samo na Entrio prodajnim mjestima (sve do početka koncerta).
   [HRV] VAŽNE NAPOMENE:
* HR & ex-Yu ulaznice - vrijede samo za Hrvatske državljane i državljane neke od zemalja bivše Jugoslavije
* Ime na ulaznici - mora odgovarati podacima osobe koja će ići na koncert.
* Maloljetnici - maloljetnicima je ulaz na koncert dozvoljen isključivo u pratnji odrasle osobe ili staratelja.


   [ENG] IMPORTANT NOTE:
* HR & ex-Yu tickets - are valid for Croatian and ex-YU citizens ONLY (ID required)
* Name on the ticket - must match the name of the attendee
* Minors - Attendees must be 18+ unless accompanied by and adult or legal guardian.


--

 U dvije tisuće godina staroj pulskoj Areni, jednoj od najimpozantnijih pozornica svijeta, u srijedu 26. kolovoza, velikim koncertom bit će otvoren četvrti Dimensions festival. Ispod stoljetnih kamenih zidina i svodova Arene, jedne od šest najvećih rimskih amfiteatara u svijetu, krenut će uzbudljivo Dimensions putovanje kroz mnogobrojne sfere elektroničke glazbe, na koje će publiku povesti lideri ovog eklektičnog i progresivnog glazbenog smjera. Koncert otvorenja nezaobilazni je dio iskustva Dimensions odiseje, koja će se do 30. kolovoza nastaviti na tvrđavi Punta Christo i poluotoku Štinjanu pored Pule. A u središtu pozornosti koncerta otvorenja u Areni upravo su objavljeni glavni izvođači večeri: Four Tet Live, Little Dragon i Floating Points.
Britanski glazbenik Kieran Hebden, poznatiji kao Four Tet već godinama istražuje spektar elektroničke glazbe, pronalazeći inspiraciju najviše u jazzu, hip-hopu, technu, grimeu i folku. Njegov posljednji, sedmi album ‘Beautiful Rewsind’ izdan 2013. godine, najavio je dinamičan zaokret prema plesnijim house ritmovima, a Four Tet se ne i dalje ne prestaje razvijati u jednog od najboljih svjetskih elektroničkih izvođača.

Hvaljeni švedski kvartet Little Dragon šarmirao je kritiku i publiku još 2007. svojim istoimenim albumom prvijencem, nakon kojeg su uslijedila još tri albuma, uključujući i prošlogodišnji ‘Nabuma Rubberland’. Savršeno pozicionirani na granici između plesne glazbe i downtempo perspektive, njihova bogata glazbena tekstura teče po rubovima elektroničkog pop mainstreama i obećava dobar provod svima koji će prisustvovati koncertu.

Floating Points je neuroznanstvenik po danu, a producent, kompozitor i DJ po noći. S klasičnom glazbenom naobrazbom još od malih nogu i velikom strašću za jazz glazbu, ne poznaje granice kada su u pitanju kreativnost i izražavanje. Floating Points je trenutno jedan od najuzbudljivijih svjetskih producenata i istovremeno vodećih DJa klupske scene. Na koncertu u pulskoj Areni Floating Points će izvesti svoje nove skladbe uz podršku benda, čiji će članovi svirati elektroničke i klasične instrumente.

I ove godine na koncertu otvorenja Dimensions festivala pridružit će se svjetski poznati internet projektBoiler Room, koji će putem svojih popularnih internet kanala uživo prenositi koncert otvorenja.

Sve informacije o Dimensions festivalu dostupne su i na:

www.dimensionsfestival.com
www.pozitivanritam.hr/festivali/dimensions-festival
www.facebook.com/DimensionsFestival
www.twitter.com/dimensions_fest
www.mixcloud.com/dimensionsfestival
www.youtube.com/dimensionsfestival

Službeni Facebook event pronađite ovdje