Dani arhitekata 6.0

Dani arhitekata 6.0

location-iconHOTEL PALACE, Dubrovnik

Dani arhitekata 6.0

O događaju

Prijava odnosno registracija za Dani arhitekata 6.0, 07.04.2022. - 22.04.2022. u HOTEL PALACE, Dubrovnik

DANI ARHITEKATA 6.0
7. – 9. travnja 2022., Dubrovnik
Studentski dom Dubrovnik i Dubrovnik Palace Conference Hotel 5*

Nastavljajući tradiciju Dana arhitekata kao centralnog mjesto gdje se prezentiraju i raspravljaju značajne teme za rad arhitekata u Hrvatskoj i okruženju Europskog gospodarskog prostora pa i šire, ove Dane arhitekata 6.0 Hrvatska komora arhitekata organizira u suradnji s Udruženjem hrvatskih arhitekata s nastojanjem objedinjavanja struke i tema važnih za nju.

Dani arhitekata 6.0 će biti održani od 7. do 9. travnja 2022. godine, s namjerom obilježavanja Mjeseca arhitekture u kojem svoj Dan održava i Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, te se dodjeljuju Godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata. Tako će Mjesec arhitekture – travanj 2022. godine, biti prepun arhitektonskih tema koje ćemo prezentirati stručnoj i općoj javnosti.

Otvaranje će biti u nagrađenom Studentskom domu u Dubrovniku autora Vanje Ristera, Tina Svena Franića i Ane Martinčić Vareško, a glavni program će se održati u Hotelu Palace 5*.
U programu su stručno vođeni razgledi triju lokacija grada Dubrovnika, poseban program u Lazaretima te obilazak tek izgrađenog Pelješkog mosta uz vodstvo projektanta mosta.

Središnja tema ovogodišnjih Dana arhitekata je “GRAD I LJUDI”.
U sklopu glavne teme govorit ćemo o:

Život nagrađene arhitekture
Autorsko pravo u arhitekturi
Suvremena arhitektura u Hrvatskoj i svijetu
Urbana obnova, ponovno korištenje i New European Bauhaus
Drugi o arhitekturi
Arhitekti i prostorno planiranje u praksi
Razgledavanje grada uz stručno vodstvo
Pelješki most – od mita do stvarnosti

Program Dana će se kao i do sada sastojati od plenarnih predavanja, prezentacija i okruglih stolova, ovoga puta u hibridnom obliku – online i uživo – sva stručna događanja prenosit će se virtualnom vezom te će se sudionici moći pridružiti i na taj način za programski dio predavanja i panela.

Više o Danima arhitekata 6.0 možete vidjeti na ovoj POVEZNICI.

Podijeli događaj: