DALMATINSKA TERCA U ARSENALU

DALMATINSKA TERCA U ARSENALU

location-iconArsenal Zadar, Zadar

DALMATINSKA TERCA U ARSENALU

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za DALMATINSKA TERCA U ARSENALU, 23.03.2024. u Arsenal Zadar, Zadar

„Dalmatinska terca“ u Arsenalu!
Pripremite se za nezaboravnu klapsku manifestaciju „Dalmatinska terca'“ koja se po prvi put održava u kultnom Arsenalu 23.03.2024. godine.
Dalmatinska terca namjenjena je svim ljubiteljima dalmatinskih klapa i a capella pjevanja.
Klapsko pjevanje, to tradicionalno čudo višeglasnog pjevanja bez ikakvih instrumenata, stiže u Zadar na način koji će vas ostaviti bez daha. UNESCO je čak proglasio klapsko pjevanje nematerijalnom kulturnom baštinom čovječanstva.
Na sceni će zablistati vrhunske klape poput „Munita“ iz Zadra, "Bošket" iz Zagreba, "Luše" iz Splita, "Mriža" iz Splita, "Armorin" iz Zagreba, "Kaše" iz Dubrovnika i "Vinčace" iz Novog Vinodolskog.
Koncert ima ambiciju pokazati da se kultne klapske pjesme mogu doživjeti na potpuno novi način, bez gubitka njihove izvorne vrijednosti. Tedi Spalato će vam to pokazati svojim glazbenim čarolijama, dok će Joško Ševo, dramski genijalac, svojom interpretacijom dodati posebnu notu pjesmama.
Simpatični voditeljski par HTV-a, Maja Ciglenečki i Vicko Dragojević, moderirat će događaj u Arsenalu doprinoseći atmosferi klapskog ugođaja i promičući klapsko pjevanje kao kulturni identitet Dalmacije i Hrvatske.
Doživite autentičnu dalmatinsku atmosferu kroz harmonije klapske pjesme u prekrasnom ambijentu!

Podijeli događaj: