Crvena jabuka - Da nije ljubavi (Split)

Crvena jabuka - Da nije ljubavi (Split)

location-iconDvorana Gripe, Split

Crvena jabuka - Da nije ljubavi (Split)

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Crvena jabuka - Da nije ljubavi (Split), 10.02.2024. u Dvorana Gripe, Split

Legendarni band CRVENA JABUKA u sklopu turneje "Da nije ljubavi" 10. veljače 2024. dolazi u Split!

Nakon prepune zagrebačke Arene i valentinovskog koncerta "Tamo gdje ljubav počinje", velike USA & CANADA OD ❤️DO ❤️ turneje, Crvena Jabuka u sklopu turneje 2024. dolazi i u veliku dvoranu Gripe u Splitu gdje će izvesti dobro poznate hitove uz koje su stasale mnoge generacije.

Crvena Jabuka jedan je od najdugovječnijih bendova na ovim prostorima. Bend je osnovan u Sarajevu 1985. godine. Originalnu postavu činili su Dražen Ričl, Zlatko Arslanagić, Dražen Žerić, Aljoša Buha i Darko Jelčić.

Svoj prvi album izdali su 1986. godine pod nazivom "Crvena Jabuka". Iste godine, 18. rujna, Crvena Jabuka je krenula na svoju prvu turneju. Na putu prema zakazanom koncertu u Mostaru doživjeli su veliku tragediju. Smrtno je stradao basist Aljoša Buha, a 01. listopada od posljedica je preminuo Dražen Ričl, tadašnji vokal i gitarist. Zauvijek obilježeni velikom tragedijom na samom početku karijere, odlučili su u studenome iste godine već pripremljene pjesme za novu ploču snimiti u čast preminulim članovima Draženu Ričlu i Aljoši Buhi. Album "Za sve ove godine" pod producentskom palicom Jappe izlazi početkom 1987. godine. Bend je odlučio da neće promovirati album, davati intervjue, medijski istupati i da neće održavati koncerte. Unatoč tome bend doživljava nevjerojatnu i do tada neviđenu slušanost, popularnost, prodanost i medijsku pozornost.

Crvena Jabuka - O nama

Nakon svega toga, zbog pritiska publike i izdavačke kuće odlučuju se za snimanje trećeg albuma "Sanjati". Album je prodan u više od 350.000 primjeraka i u to vrijeme obara sve rekorde prodaje. Grupa se odlučuje za veliku turneju sa 180 koncerata. Godinu dana poslije, 1989. godine, objavljuju svoj četvrti album "Tamo gdje ljubav počinje" koji također postiže veliki uspjeh. Peti po redu, jednako uspješan album, "Nekako s proljeća" objavljuju 1991. godine, a planiranu turneju otkazuju zbog nesretnog izbijanja rata u Bosni i Hercegovini. Crvena Jabuka privremeno prestaje s djelovanjem, a 1994. godine ponovno se okupljaju u Zagrebu, gdje nastavljaju svoje djelovanje sve do danas.

Od samog početka Crvena Jabuka je ostavila brojne istaknute pjesme i albume na kojima su odrastale mnoge generacije, a cijeli niz se nastavio i do danas albumima i kompilacijama.Podijeli događaj: