CirkoBalkana 9 & SubScena, CB2 (HR/RS): Periferijanci part 2

CirkoBalkana 9 & SubScena, CB2 (HR/RS): Periferijanci part 2

location-iconPogon Jedinstvo, Zagreb

CirkoBalkana 9 & SubScena, CB2 (HR/RS): Periferijanci part 2

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za CirkoBalkana 9 & SubScena, CB2 (HR/RS): Periferijanci part 2, 28.05.2021. u Pogon Jedinstvo, Zagreb

CB2 (HR/RS ): Periferijanci part 2 ili Sve Što Ste Nikad Željeli Znati– izvedba rada u nastajanju

Petak, 28.05.2021. u 19:00,

Cirkuski šator CirkoBalkane u dvorištu Pogona Jedinstvo, Trnjanski nasip bb

Uzrast 5+

Nakon bezuspješne premijere prvog dijela Periferijanaca, na pomolu je još bezuspješniji pokušaj stvaranja drugog!

Periferija periferije!

Čista reciklaža…

Periferijanci part 2 ili Sve Što Ste Nikad Željeli Znati projekt je suvremenog cirkusa koji nastaje iz dugogodišnjeg procesa istraživanja manipulacije objektima i međusobnih odnosa kroz prizmu tehnike teatarskog klauna, suptilnu dozu crnog humora i samokritike. Umjetnici svoj glavni fokus stavljaju na istraživanje njima nove tehnike manipulacije objektima tzv. reketiranje (objekata i subjekata), kojom se žele osvrnuti na sociološki fenomen pripadnosti jednom pravcu umjetnosti. Drugorazredne, manje važne, sporedne, nebitne, zanemarene umjetnosti manipulacije,

umjetnosti žongliranja;

umjetnosti življenja;

umjetnosti preživljavanja!

Ja i on, on i Ja u dvoboju, pakosti, uspjehu i banani.

Ma gurnimo sve pod tepih i prebacimo lopticu u tuđe dvoriše, ionako nas nitko ne zna!

 

Autori i izvođači: Domagoj Šoić i Milan Manić

Produkcija: CirkoBalkana

CB2 nastaje kao plod dugogodišnje suradnje dvojice vrsnih svestranih regionalnih cirkuskih umjetnika Milana Manića i Domagoja Šoića koji dijele zajedničku strast prema manipulaciji objektima. Suradnja se razvijala radom na nizu umjetničkih projekata CirkoBalkana kolektiva od 2013. , da bi se konačno, u 2021. uobličila u duo pod nazivom CB2.

Kao dio CirkoBalkana kolektiva dobitnici su nagrade za najinovativniju cabaretsku predstavu na festivalu XII Gumbekovi dani s predstavom CirkoBalkana Kaos Kabare.

DOMAGOJ ŠOIĆ

Od svoje 22 godine razvija cirkuske tehnike žongliranja, vožnje monocikla i monocikla žirafe I Klauna.

Živio je dvije godine u Barceloni i u tom periodu intenzivno trenira žongliranje i manipulaciju objektima s raznim cirkuskim grupama i pojedincima u tamošnjim cirkuskim centrima.

Svoje izvedbene vještine usavršava na radionicama poznatih majstora žongliranja, suvremenog plesa, improvizacije, scenskog nastupa i pokreta, manipulacija objektima, butoh plesa I Klauna kao što su:Alan Blim, Marco Paoletti, Stefan Sing, Juan Gomez -Goma, Miguel Mandalasol, Johan Swarthvager,Salvatore Frasca, Miguel Gigosos Ronda, Lee Delong

Osim kao izvođač, djeluje i kao cirkuski pedagog, dizajner svjetla i umjetnički savjetnik na projektima regionalnih cirkuskih umjetnika i nezavisnih kazališnih produkcija i voditelj tehnike na CirkoBalkana festivalu.

MILAN MANIĆ

Neformalno obrazovanje na polju suvremenog cirkusa stiče kroz radionice i masterclassove renomiranih cirkuskih, plesnih i teatarskih pedagoga širom Europe.

Od 2006. godine do danas, kao cirkuski umjetnik nastupa kako u nezavisnim domaćim tako i međunarodnim produkcijama, kao i u predstavama Narodnog pozorišta u Beogradu, Pozorišta Boško Buha, Malog pozorišta Duško Radović i Bitef teatra. U svom petnaestogodišnjem radu ima šesnaest realiziranih umjetničkih projekata.

2013. godine postaje član europske mreže za neformalno obrazovanje - Drums for peace i radi kao cirkuski pedagog na projektima koji se bave cirkuskom pedagogijom za djecu i mlade u više europskih zemalja.

Jedan od osnivača udruge za razvoj savremenog cirkusa Cirkusfera iz Beograda i umjetnički direktor CirkoBalkana festivala u Beogradu.

 

Program Subscena financijski su omogućili Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklada Kultura nova i Nacionalna Zaklada za razvoj civilnoga društva.

https://www.facebook.com/subscena
https://attack.hr/subscena/

 

https://www.facebook.com/cirkobalkana

www.cirkobalkana.org

www.cirkorama.org

Podijeli događaj: