CIRKOBALKANA 9, MARINA CHERRY  (SAD/SE):  ONLY BONES V. 1.6.

CIRKOBALKANA 9, MARINA CHERRY (SAD/SE): ONLY BONES V. 1.6.

location-iconPogon Jedinstvo, Zagreb

CIRKOBALKANA 9, MARINA CHERRY  (SAD/SE):  ONLY BONES V. 1.6.

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za CIRKOBALKANA 9, MARINA CHERRY (SAD/SE): ONLY BONES V. 1.6. , 29.05.2021. u Pogon Jedinstvo, Zagreb

MARINA CHERRY (SAD/SE): ONLY BONES V. 1.6., predstava suvremenog cirkusa

Subota 29.05.2021. u 19:30

Mjesto: cirkuski šator CirkoBalkane u dvorištu Pogona Jedinstvo 

Ulaznica: 60 kn

Dob: 7+


Teaser Only Bones v.1.6 Marina Cherry from Marina Cherry on Vimeo.

 

Zagrebačka publika imala je priliku upoznati Marinu kroz prezentaciju „Only bones v.1.6.“ u listopadu 2020. dok je projekt još uvijek bio rad u nastajanju. Marina se vraća u Zagreb kako bi u sklopu CirkoBalkana festivala odigrala zaokruženu predstavu, koja je imala premijeru u prosincu 2020. u Helsinkiju.

Marina Cherry škripi, zuji i na prstima prolazi kroz mikro-prostor fragmentirajući djeliće hrabre lokve osobnog svemira iznad pozornice, za njezin samostalni nastup, Only Bones v1.6.

 Intrigantno proždirući, sporadično uznemirujući,ova neobična konglomeracija stvara miješanje tjelesnih i cerebralnih manipulacija - projekt koji slijedi originalni koncept »Only bones« (v. 1.0), Thomasa Moncktona. Pucajući balončiće banalnosti, u ravnoteži između kazališnog i fizičkog, Marina gura granice, istražujući inovacije među ekstremnim ograničenjima, koristeći samo jedno svjetlo, makimizirajući minimum.

»Only Bones« je projekt minimalističkog fizičkog teatra. Koncept baziran na originalnoj predstavi Thomasa Moncktona** nastavlja svoju transformaciju na način da odabrani umjetnici, koristeći uniformirane i vrlo restriktivne parametre, stvaraju svoje jedinstvene izvedbe koje prate sličnu estetiku. Smjernice su sljedeće: samo jedno svjetlo, bez narativa, bez scenografije, bez rekvizita, bez teksta, u limitiranom prostoru. Na ovaj način umjetnici su prepušteni samo vlastitim mogućnostima da stvore svoj svijet unutar postavljenog koncepta.

Predstava je premijerno izvedena u prosincu 2020. na festivalu NouNous u Helsinkiju, FI.

Napisala i izvodi: Marina Cherry.

Umjetničko usmjerenje: Thomas Monckton


Teaser:  https://vimeo.com/493061621

Više o Marini saznajte na njenoj stranici: https://www.marinacherry.com/

MARINA CHERRY
Marina se bavi kontorcionizmom i akro-plesom. Diplomirala je na ESAC-u (École Supérieure des Arts du Cirque) u Bruxellesu nakon što je započela svoju profesionalnu formaciju u cirkusu u kanadskoj školi ENC (École Nationale de Cirque) Montrealu. Dolazi iz Montane u Sjedinjenim Američkim Državama a trenutno živi i radi u Švedskoj, u Stockholmu. Trenutno radi i na svom drugom solo projektu naziva Ningen koji će imati premijeru na Festivalu Courant D’Airs u Bruxellesu .

**Thom Monckton
Thom je kreator u neverbalnom teatru sa tendencijom prema komediji. Umjetnički je kodirektor Kallo Collective, kompanije bazirane u Helsinkiju koja producira predstave suvremenog cirkusa i fizičkog teatra i organizira NousNous Festival – godišnji festival fizičke komedije. Rođen na Novom Zelandu, obrazovan je u cirkusu i fizičkom teatru u Parizu, a živi i radi u Europi od 2006. Njegove solo produkcije izvedene su internacionalno u preko 20 država svijeta.

Produkciju Only Bones v.1.6. podržali su Subtopia, Rigas Cirks, NousNous Festival.

https://www.facebook.com/cirkobalkana

www.cirkobalkana.org

www.cirkorama.org

Podijeli događaj: