BEAR WITH ME

BEAR WITH ME

location-iconScena Ribnjak, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za BEAR WITH ME, 15.01.2022. u Scena Ribnjak, Zagreb

Ovo je predstava o polarnim medvjedima...

Polarni medvjedi suočeni su s gubitkom svojeg prirodnog staništa i sve težim pronalskom hrane uslijed klimatskih promjena. Polarnim medvjedima prijeti nestanak. Hoćemo li doista dozvoliti njihovo izumiranje?

Bear with me je izvedba o stvaralačkom procesu rada na predstavi u čijem su fokusu polarni medvjedi. Naslov predstave ovdje semantički aludira na najvećeg kopnenog predatora i morskog sisavca, ali i na imperativ publici da bude strpljiva s autoricom koja se u izvedbi pokušava transformirati u polarnog medvjeda. Predstava se izvodi u formi izvedbenog predavanje koje spaja umjetničko i akademsko s ciljem prijenosa znanja unutar umjetničke izvedbe. Ideja je u izvedbenom predavanju rastvarati proces rada na predstavi u kojoj se autorica bavi temom izvedbene životinje. Bitan aspekt izvedbe čini pojam stvaralačke nelagode i nelagode koja proizlazi iz tijela. Iz tog se razloga u izvedbi autorica pokušava utjeloviti u drugom tijelu koje je drukčije od njezinoga. Stvaralačka nelagoda proizlazi i iz stalne prijetnje kojoj smo izloženi u bilo kakvoj vrsti umjetničke kreacije jer su danas umjetnici neprestano na granici originala i reprodukcije, pa čak i plagijata. Stvaralačka nelagoda proizlazi i iz stalne prijetnje hoće li izvedba biti proglašena uspješnom ili neuspješnom. Hoće li se posrećiti?

Irena Boćkai o izvedbi predstave Bear with me:
U izvedbi sam u sustavnoj potrazi za međuprostorom koji se možda otvara u trenutku rascijepa koji nastaje iz razlike između mojeg i medvjeđeg tijela. Rastvaranjem tog međuprostora možda je moguće uloviti potencijal trenutka gdje negdje prilikom izvođenja zaista postajem polarni medvjed, a izvedba samim time postaje uspješna izvedba...

Autorica i izvedba: Irena Boćkai

Produkcija: Trećeprostor

Fotografija: Matej Čelar

Video: Paula Skelin

Glazba: Hinterheim

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli događaj: