BALETNA PREDSTAVA ORAŠAR

BALETNA PREDSTAVA ORAŠAR

location-iconSportska dvorana Žatika, Poreč

BALETNA PREDSTAVA ORAŠAR

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za BALETNA PREDSTAVA ORAŠAR, 23.12.2023. u Sportska dvorana Žatika, Poreč

 

Vrhunski svjetski baletani na pozornici dvorane ŽATIKA
ORAŠAR PO PRVI PUT U POREČU 
23. prosinac, Žatika, Poreč

Balet Orašar, jedna od najpoznatijih i najizvođenijih baletnih predstava na svijetu,
po prvi put stiže u Poreč u sklopu Adventa Poreč!

U subotu, 23. prosinca 2023, svega par dana uoči Božića, gledatelji u dvorani ŽATIKA imat će jedinstvenu priliku, uz glazbu virtuoznog Čajkovskog, doživjeti priču o djevojčici Marie koja ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar, drvenog lutka kojim se razbijaju orasi te s njime proživljava čudesne dogodovštine u svijetu mašte.

Radi se o najčarobnijoj božićnoj bajci koja je ispričana putem tradicionalne baletne koreografije jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerija Petroviča Kovtuna.

Tradicionalnoj Kovtunovoj koreografiji baletna trupa Ukrainian Classical Ballet, čiji su solisti umjetnici iz Ukrajine te nositelji brojnih baletnih nagrada i priznanja, dala je moderni izgled ovoj klasičnoj priči putem unikatnih scenografskih i režiserskih rješenja, impozantnih dekoracija i kostima koja neće ostaviti ravnodušnim ni najzahtjevniju baletnu i plesnu publiku.

Ovo je sasvim jedan novi i moderni pogled na najpoznatiju blagdansku bajku s kojom će, u čarobno adventsko vrijeme, porečka publika imati priliku uroniti u atmosferu Božića i božićne čarolije.

Trupa Ukranian Classical Balleta, koju čine neki od najkvalitetnijih baletana svijeta, nastoji kroz svoje nastupe pokazati najljepše i najzanimljivije predstave klasičnog baleta na međunarodnoj baletnoj sceni. Kao dokaz njihovog velikog međunarodnog iskustva stoji činjenica da godišnje imaju preko 300 baletnih predstava, a samo u 2018. su imali preko 70 izvedbi Orašara, proputovavši s predstavom Europu i Kinu. Nakon publike diljem svijeta upravo porečka publika ima priliku uživati u spoju vrhunskih baletnih pokreta i veličanstvene klasične glazbe. U trupi plešu prvoklasni plesači, točnije solisti i prvaci europskih nacionalnih teatara koji u svom umjetničkom izričaju čuvaju visoku tradiciju tradicionalnog baleta i baletne škole. Većinu navedenih umjetnika hrvatska publika već poznaje budući trupa puni dvorane diljem Hrvatske i regije od 2019.

Za potrebe ove predstave dvorana Žatika u Poreču postaje kazalište koje će prožeti duh i čarolija Božića.

Porečani po prvi put ikada imaju priliku doživjeti predstavu zbog koje se uvijek traži ulaznica više i koja je redovito rasprodana na svim svjetskim pozornicama.

Ulaznice za Orašara u Žatiki mogu se kupiti isključivo ONLINE

Baletni spektakl Orašar jedno je od brojnih događanja ovogodišnjeg izdanja Adventa Poreč. Uz Grad Poreč-Parenzo, partneri Adventa Poreč su TZ Grada Poreča, Plava Laguna i Valamar, a suorganizatori Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Odvodnja Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Klub za mlade Poreč, Centar za posjetitelje La mula de Parenzo, Sportska zajednica Grada Poreča, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi. Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com/ ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec 

>> Osobe sa invaliditetom u invalidskim kolicima imaju besplatan ulaz dok njihova pratnja plaća punu cijenu ulaznice. Kupci se za preuzimanje ulaznice za osobe s invaliditetom moraju se javiti na mail za podršku [email protected] gdje će dobiti kod za preuzimanje besplatne ulaznice.

>> Djeca nemaju besplatan ulaz.

Podijeli događaj:

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili tvoje korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potraži u Korištenje kolačića (cookies).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možeš mijenjanjem postavki u svom browseru.

  • Analitički kolačići pomažu nam unaprijediti web-stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njezinu korištenju.

  • Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primaš.