Back to Black - Velika dvorana

Back to Black - Velika dvorana

location-iconKino Edison, Karlovac

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Back to Black - Velika dvorana, 17.04.2024. u Kino Edison, Karlovac

U režiji Sama Taylor-Johnsona, film prati život i glazbu Amy Winehouse kroz njezino putovanje od adolescencije do odrasle dobi i stvaranje jednog od najprodavanijih albuma našeg vremena. Slavnu pjevačicu utjelovila je Marisa Abel, a u filmu glume i Jack O’Connell, Lesley Manville, Eddie Marsan i drugi.

Amy Winehouse naširoko se smatra jednom od najvećih umjetnica u novijoj povijesti, prodavši više od 30 milijuna ploča diljem svijeta, a danas generirajući više od 80 milijuna streamova mjesečno. Njezin hvaljeni producirani album Back To Black iz 2006. doveo ju je do svjetske slave, osvojivši (tada) rekordnih 5 nagrada Grammy, uključujući album godine i pjesmu godine za hit singl Rehab. Back to Black usredotočit će se na Amynu izvanrednu genijalnost, kreativnost i iskrenost koji su prožimali sve što je radila. Putovanje koje ju je odvelo od ludila i šarenila Camden High Streeta 90-ih do globalnog obožavanja – i opet natrag, Back to Black gleda kroz perspektivu slavnih i promatra ovo putovanje iza zrcala, da vidi što je Amy vidjela, da osjeti što je osjećala.

Scenarij za Back to Black napisao je Matt Greenhalgh, uključujući ponovno pisca Taylora-Johnsona nakon njihove suradnje na Nowhere Boy 2009. U filmu su sadržane mnoge Amyne hit pjesme i BACK TO BLACK ima punu podršku Universal Music Groupa i Sony Music Publishinga.

dužina filma: 122 minute

Podijeli događaj: