ARTUR MENEZES - 15th Zagreb International Blues Festival

ARTUR MENEZES - 15th Zagreb International Blues Festival

location-iconHard Place, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za ARTUR MENEZES - 15th Zagreb International Blues Festival, 22.03.2024. u Hard Place, Zagreb

15. Zagreb International festival će se održati od 19. do 22. ožujka 2024., i u četiri festivalska dana, na tri zagrebačke lokacije, dovodi ukupno osam vrhunskih blues izvođača.
U petak 22.03. na završnoj večeri festivala u zagrebačkom klubu Hard Place nastupit će ovogodišnji headliner ARTUR MENEZES. Ovaj Brazilac koji od nedavno živi i radi u Americi je „nova njuška“ među blueserima. Njegov hard rockin' blues, fenomenalno sviranje gitare i sjajni nastupi doveli su ga u sam vrh današnje blues scene. Brazilski korijeni osjete se u njegovoj glazbi, a on svira široku lepezu stilova – od klasičnog bluesa, preko funky melodija do hard rockin' svirke. To je prepoznao i legendarni Joe Bonamassa koji mu gostuje na zadnjem albumu. Artura hvale svi magazini, kritičari, ali ono najvažnije i publika. Guitar Player Magazin ga je uvrstio među 25 najboljih novih blues gitarista 2023., a Artur to samo potvrđuje konstantnim turnejama. Zagreb International Blues Festival ga dovodi PO PRVI PUTA U HRVATSKU u petak 22.03. na glavnu večer u klub Hard Place. Kao support zasvirat će čudesni usnoharmonikaš IGOR DJEKE BLUES EXPLOSION. Ulaznice u pretprodaji entrio.hr.

ARTUR MENEZES (Brazil/U.S.A.)
Petnaesto izdanje zagreb International Blues Festivala ima veliku čast kao glavnog izvođača predstaviti novu nadolazeću zvijezdu bluesa – Artur Menezesa.
Odmah nakon izlaska nastupnog albuma ARTUR MENEZESA 2010. blues scena se zainteresirala za njega i njegovo sjajno sviranje gitare. Mješavina hard rockin bluesa i svinging jazz groovea upotpunjena brazilskim korijenima donijela je na blues scenu dašak nečeg novoga što su mnogi prepoznali. Zadnji Album „Fadin Away“ izdan 2020. godine, osim gostovanja Joe Banamasse na jednoj pjesmi, donio je Arturu i „zelenu kartu“ tj. dozvolu za život u Americi od strane US vlade i to baš zbog njegovog doprinosa Blues glazbi. Ovaj mladi glazbenik (tek mu je 26 godina) uvršten je od legendarnog Guitar Player magazina na listu najboljih novih blues gitarista prošle godine, a on to stalno potvrđuje sjajnim koncertnim nastupima – tako je nedavno bio jedan od headlinera na Best Of Blues and Rock Festivalu u Brazilu rame uz rame sa legendama poput Buddy Guya i Steve Vaia. Još 2019te pobijedio je na natjecanju tvrtke Ernie Ball i osvojio nastup na legendarnom Eric Claptonovom Crossroads Guitar Festivalu. Isto tako osvojio je Gibson/Albert King nagradu za Najboljeg gitaristu od strane krovne blues organizacije Blues Foundation, a također i treće mjesto 2018. na International Blues Challengeu u Memphisu. Do sada je dijelio pozornice sa mnogim velikanima blues i rock scene, a ovaj mladi blueser po prvi puta dolazi u Hrvatsku na ekskluzivni nastup na 15tom izdanju Zagreb International Blues Festivala u klubu Hard Place u Zagrebu.
Kada nije na turneji Artur Menezes radi kao instruktor gitare na prestižnom Musicians Institute u Hollywoodu, a njegovi online satovi gitare su među najtraženijima. Artur je i jedan od osnivača brazilske blues udruge "Casa do Blues" (House Of Blues).

Podijeli događaj: