Entrio

And The Kid, Persons From Porlock & Baden Baden

And The Kid, Persons From Porlock & Baden Baden

Klub., Zagreb

O događaju

Indirekt ~ Music&Art Festival kao i svake godine, ima nekoliko zagrijavanja ususret Indirektu. Nakon tri godine se vraćamo u Klub. užariti atmosferu, zagrijati Zagrepčane slovenskim i domaćim bendovima koji će se pobrinuti da se festivalska groznica prenese na sveprisutne, nakon čega će već dobro poznati Dom Smith, koji je s nama od samih početaka, osigurati glazbenu podlogu za čagicu do ranih jutarnjih sati.
Oni koji su bili na warm upu 2014., dobro pamte rasprodani klub i prvi ikad nastup sada već poznatog graveyard pop/electronic dua Side Projecta. Nakon Indirekt festivala band se nastavio penjati po top ljestvicama i pozornicama hrvatskih festivala, što je čest slučaj s bendovima koje pomno biramo za naš festival već pet godina.

Indirekt se ove godine održava po peti put i to od 1. do 4. lipnja u kampu Veli Jože u Savudriji. Najavili smo prvih 10 bendova: mladog indie/folkera - Sir Croissant (BIH), indie/folk kantautora - Jakob Kobal Music(SLO), amerikana dark pop projekt - Sofie from Seattle (SR), energični indie/blues rock duo - Cari Cari (AU). trippy/noise pop kolektiv - Mile me deaf (AU), minimal techno guitar duo - NT Wave & Fen (Hrvatska), industrial synthpop trio - TORUL (SLO), elektro garage pop trio - GroznyCorp.(BIH), psihodelični elektro dream pop duo - Ti (SR) te eksperimentalni pop rock bend - His Clancyness (ITA-Kanada) koji je u veljači nastupio upravo u klubu Klub.

Pripremili smo za vas brošure, nagradne igre, obojat ćemo Klub. u boje Indirekta i zajedno s vama napraviti atmosferu za pamćenje.
Stoga, vidimo se 27.04. u Klub.u gdje će te saznati sve što je potrebno da postanete dio naše male zajednice ili barem da si date oduška pred kraj radnog tjedna uz sjajne bendove.

Baden-Baden (ZG) su uvijek rado viđeni zagrebački elektro-punkeri, Luka(bubnjevi), Franjo(klavijature), Goran(bass), Borna(gitara) i Malić(vokal). Prije 5 godina su zavladali regionalnom underground scenom zahvaljujući istoimenom EP-u. Album prvijenac La Drogue svojim im je osigurao izvrsne kritike, a nastupi uživo hordu fanova. Osim po kontroverznim spotovima, poznati su i po provokatinim nastupima. Očekujemo da će naoružani čistom energijom umarširati u Klub među prijatelje i nadmašiti sami sebe kao i svaki put. Podsjetit će nas što znači u potpunosti se prepustiti koncertu. Vjerujemo da šutke, plesanja, uvijanja, klečanja, urlikanja, skakanja u publiku, a možda i penjanja publike na pozornicu neće nedostajati.
p.s. Ponesite crne naočale!
https://www.youtube.com/watch?v=6W__KrLs39I

And The Kid (ZG) je 6 godina star indie rock bend iz Zagreba, gotovo koliko i naš festival. Iza sebe imaju 2 albuma koja su naišla na odobravanje kritike i publike, Factories su izdali samostalno preko bandcampa, a Grand Mal za diskografsku kuću Rock Svirke. Ujerljive socijalne pjesme pune emocija i teme koje se odnose na društveno angažirane stvari su srž albuma kroz koji se proteže senzibilitet o modernom društvu i problemima malog čovjeka kojeg gnječi kapitalizam. Čvrsti gitarski zvuk, glazbeni minimalizam, melodičnost i pitki engleski jezik socijalno-emotivnog naboja vokala, za kojeg kažu da ima srce mladog Bob Dylana, će okupirati vašu pažnju. Nadolazeći album će donijeti drastičnu promjenu zvučne estetike And The Kid-a, stoga dođite u Klub. da vidimo kakva se to promjena sprema. Preporučamo ljubiteljima grupe Sleepyheads.
https://www.youtube.com/watch?v=ktn08NLyci0&index=5&list=PLzuA4fcFK0q1ezGE12g0g2oGlGLzCIMAD

I posljednji bend, kao šlag na kraju, su persons from porlock (SLO), neo-psihodelična četvorka iz Slovenije koja svojim instrumentima istražuje svijet psihodelije. Iza sebe imaju album Things People Don't Like, koji je na Radio Študent 89,3 MHz proglašen najboljim slovenskim albumom iz 2016. Gitarski riffovi, sanjivi vokali, eksperimentalni kaos, pedale, phaser i reverb efekti daju prostranost zvuku ovog benda, a njihova kreativna struja će nas teleportirati preko četvrte dimenzije u vrijeme 60-tih i 70-tih ili koncert Tame Impale. Avalanche Peak bi mogla najbolje sažeti njihov album prvijenac, a najnovija pjesma Bad FanFiction je dokaz da se njihovoj kreativi ne nadzire kraj.
https://www.youtube.com/watch?v=qK2jp3JkXP0

DJ Dom Smith je najsimpatičniji ginger iz Umaga s boravištem u Zagrebu koji je svoje prve DJ korake započeo na umaškim festivalima (Dernek, Indirekt), a kasnije se otisnuo po raznim zagrebačkim klubovima i birtijama. Legenda kaže da je postao DJ tako što je na jednom festivalu u 4 ujutro potjerao DJ-ice te na oduševljenje publike puštao glazbu sve do ručka kad su ga prisilno ugasili, da nisu vjerojatno bi još bio tamo. Provest će nas indie svijetom od snježnog Vladivostoka, preko tmurnog Manchestera, pa sve do suncem obasjane Kalifornije. Pušta glazbu u skladu s promilima, zato ga nemojte ostaviti žednog, a ni gladnog. Ist, pit, Dom Smith!

https://www.facebook.com/DomSmithDJ/