AIRVG2024

O događaju

Preuzmi karte odnosno ulaznice za AIRVG2024, 11.05.2024. u Zračna luka Franjo Tuđman (stari terminal), Velika Gorica

Molimo da sve informacije o pravilima i ograničenjima događaja, javnom prijevozu i parkiranju te druge servisne informacije pročitate na www.airvg.info – izdvajamo najbitnije za prostor stajanke na kojemu se održava aeromiting: zabranjeno unošenje hrane i pića, zabranjeno je pušenje, zabranjen je dolazak sa životinjama, zabranjeno unošenje oružja i opasnih predmeta.

Prilikom ulaska na stajanku proći ćete sigurnosni pregled, obvezni ste slušati upute redara i službenihosoba.

Na ovom događaju očekuje se pojačana buka koja nije primjerena za bebe, malu djecu i onu kojima buka uzrokuje psihofizičke smetnje.

 

Kontakt email: [email protected]

Web: www.airvg.info

FB page: https://www.facebook.com/gradzrakoplovstva

 

Pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske dana 11. svibnja 2024. godine Grad Velika Gorica organizira događanje AIRVG2024 – Zrakoplovni dan u Velikoj Gorici, zrakoplovnu priredbu koja će se uz suorganizaciju Međunarodne zračne luke Zagreb te potporu Ministarstva obrane Republike Hrvatske – Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, te podršku Aerokluba Velika Gorica, održati na Međunarodnoj zračnoj luci dr. Franjo Tuđman na prostoru tzv. starog terminala.

Glavna zvijezda dana svakako će biti duet Hrvatskog ratnog zrakoplovstva C3R-EC Rafale, u čijem nazivu „C„ označava Croatia, te legendarnog MiG-21 bisD koji je na svojim krilima nosio težinu čuvanja hrvatskog neba posljednjih 30 godina! Uz hrvatsku eskadrilu lovačkih aviona prestavit će se i ostala sredstva Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a posjetitelji će moći vidjeti prikaz helikopterskih sposobnosti združenog djelovanja pri spašavanju pilota iz neprijateljskog okruženja „Pilot RESCUE“ u kojemu sudjeluju helikopteri OH-58D, UH- 60M i Mi-171Sh, nastup akrobatske grupe HRZ „Krila Oluje“, helikopter AS532 Cougar zrakoplovstva Republike Slovenije te se upoznati s programom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Postani vojni pilot“.

 

Uz to predstavit će se potpisnici Povelje prijateljstva „Velika Gorica – Grad zrakoplovstva“, a to su glavni nositelji zračnog prometa koji djeluju s područja Grada Velike Gorice. Osigurana je i ugostiteljska ponuda.

Podijeli događaj: