AB Maraton Plitvice 2018

AB Maraton Plitvice 2018

location-iconKorenica, Plitvička jezera, Korenica

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za AB Maraton Plitvice 2018, 16.06.2018. u Korenica, Plitvička jezera, Korenica

Adria Bike Maraton Plitvice odavno je već postalo događanje koje ne propušta niti jedan zaljubljenik u brdski biciklizam. Profesionalci, oni koji im stalno "pušu za vratom" i rekrativci svih vrsta, uzrasta i spolova, svi se već tradicionalno okupe tog vikenda u Korenici i prirede nam pravi mali praznik biciklizma.

Jer Plitvice su više od utrke, Plitvice su ljudi i bicikli. Razne ekipe, formirane u klubove, udruženja ili jednostavno društva, zakupe većinu kuća u okolici, negdje se roštilja, drugdje se krčka grah, a gdje god se okreneš svugdje se do iznemoglosti raspravlja o biciklima, utrkama, izletima, djelovima, opremi i svemu onome što ide uz ovaj prekrasan hobi i sport.

A onda u subotu krene taj magični osjećaj kada devet stotina istomišljenika, devet stotina onih koji se osjećaju jednako kao i ti, projuri kroz startnu liniju i započnu borbu sa štopericom, s prijateljem, s vječnim rivalom iz kluba, borbu sa stazom, sa samim sobom ili s avetima prošle večeri. Jednom kad suci oglase start, naglo utihne graja startne ravnine, ostaje samo zvuk lanaca i guma i stvari sjedaju na svoje mjesto. Onaj osjećaj koji te svaki put podsjeti zašto toliko voliš bicikl.

Pobjedu na Adria Bike Maratonu Plitvice do sad su odnijela neka od najvećih biciklističkih imena u Hrvatskoj, Bosni i Sloveniji. Njih ukupno preko 3.400 u proteklih 5 godina. Ne propusti to i ovaj put. Kao i ostale utrke u sklopu Husqvarna Adria Bike Seriesa i ova utrka garantira izbor jedne od tri staze. Svaka se staza različito boduje za ukupan poredak u Seriesu, a odabir vršite u vožnji. Ali, pazite - na utrkama Husqvarna Adria Bike Seriesa nije važno koliko ste brzi već koliko zaostajete za vodećim.

Pobijedi Plitvice!

Podijeli događaj: