53. CISEx Friday: Što nas očekuje u 2023. godini?

53. CISEx Friday: Što nas očekuje u 2023. godini?

location-iconVisoko Učilište Algebra, Zagreb

O događaju

Preuzmi karte odnosno ulaznice za 53. CISEx Friday: Što nas očekuje u 2023. godini?, 10.11.2022. u Visoko Učilište Algebra, Zagreb

53. CISEx Friday pod nazivom: Što na očekuje u 2023. godini? se odvija u suradnji sa CRO Startup udrugom i to ovoga puta u četvrtak 10.11. Meetup će biti posvećen makroekonomskim uvjetima na globalnom tržištu te kako to možemo povezati s našim mikro prilikama u HR.

2022. bila je godina kada je prekinuto desetljeće jeftinog novca koji je, između ostalog, financirao tehnološku revoluciju te rast VC i private equity industrije. U kontekstu visoke inflacije, središnje banke moraju reagirati rastom kamata i guraju ekonomije u recesiju. Što će to sve značiti za Hrvatsku i kada ćemo mi osjetiti posljedice globalnih financijskih kretanja, saznajte u uvodnom predavanju. Naš gost predavač Vuk Vuković će jednostavnim jezikom objasniti što se događa na svjetskim tržištima novca, dionica i obveznica i kako to utječe na IT industriju, private equity, venture kapital, i na kraju – na same narudžbe i izvoz.

Na panel diskusiji ćemo se baviti vrlo nezahvalnom ali uvijek zabavnom temom prognoziranja poslovne budućnosti. Hrvatska IT industrija već godinama raste dvoznamenkastima stopama, najviše na krilima rasta globalnog IT sektora. Često se mogu čuti tvrdnje kako je jedina granica tog rasta količina raspoloživih talenata na tržištu. Međutim, u okviru smanjene globalne potražnje realno je očekivati promjene i na IT tržištu. One će se reflektirati u smanjenim stopama rasta, manjoj potražnji za talentima, vjerojatno manjem odljevu zaposlenika iz firmi i u konačnici, manjim profitima IT tvrtki.

Sudionici panel rasprave će biti Božidar Pavlović, Aymo Ventures; Vuk Vuković, Oraclum; Nikola Kapraljević, Infinum te Ivan Jurišić, SQ Capital.

Panel raspravu će moderirati podpredsjednik upravnog odbora CISEX-a i managing partner iz Five agency Sven Marušić.

Program:

·       18h – 18.15h okupljanje, 

·       18.15h - 18.45h predavanje: Vuk Vuković 

·       18.45h – 20h panel rasprava „Od FED-a do FER-a“

·       20h networking uz hranu i piće.

 
Ovaj događaj je organiziran uz financijsku potporu agencija HAMAG BICRO i EEN.

 

 

Podijeli događaj:

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili tvoje korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potraži u Korištenje kolačića (cookies).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možeš mijenjanjem postavki u svom browseru.

  • Analitički kolačići pomažu nam unaprijediti web-stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njezinu korištenju.

  • Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primaš.