46. CISEx Friday u Splitu

46. CISEx Friday u Splitu

location-iconBaraka, Split

O događaju

Preuzmi karte odnosno ulaznice za 46. CISEx Friday u Splitu, 25.06.2021. u Baraka, Split

Pozivamo sve članove i prijatelje udruge da nam se pridruže na CISEx Fridayju u Splitu 25. lipnja u pubu Baraka (Vukovarska 35c, 21000 Split) s početkom u 17 sati.

Službeni dio će otvoriti predsjednik udruge CISEx, Davor Runje. Zadnjih mjeseci svjedoci smo redovitim vijestima o višemilijunskim investicijama i akvizicijama domaćih IT tvrtki. Biti osnivač IT tvrtke nikada nije bilo popularnije i današnji klinci sve više sanjaju da budu novi Silvio Kutić, Mate Rimac ili Tomislav Car. Sada, kada se IT etablirao kao važna gospodarska grana u javnosti, hoće li nam napokon biti puno lakše osnivati i graditi IT tvrtke ili možda ipak ne?

U razgovoru s iskusnim IT osnivačima, CISEx je identificirao nekoliko ključnih reformi koje bismo morali napraviti kako bismo bili spremni za novi korak razvoja IT-a, te krenuli u njihovo rješavanje. U ovom predavanju pokazat ćemo koji su to izazovi i koja su rješenja implementirali drugi, puno zreliji ekosustavi, a koja i mi želimo primijeniti u Hrvatskoj. Osim predavanja, izuzetno nas zanimaju lokalna iskustva i problemi kako bismo i njih ugradili u Hrvatsku, ali i EU strategiju razvoja na kojoj surađujemo.

Potom će nam Hajdi Ćenan, podpredsjednica udruge CroAI reći nešto više o hrvatskom startup ekosustavu. Startupi su u zadnje vrijeme 'in', ne samo u Hrvatskoj, već i na razini Europske Unije koja želi postati globalni lider u inovacijama. U ožujku ove godine donesena je i od većine država članica odmah potpisana tzv. Startup deklaracija (Hrvatska ju je potpisala mjesec dana kasnije) u kojoj se startupi nazivaju pokretačima inovacija te budućnosti europskog gospodarstva.

Uz Deklaraciju, pokrenuta je i inicijativa na razini Europske Komisije kojom se startupima želi dati glas i kroz koju im se želi omogućiti znatno lakše i bolje poslovanje, kako ne bi više morali 'bježati' van EU da ostvare svoje ambiciozne ciljeve.

Iz GammaChefa će nam se pridružiti Đulijano Nola koji će nam predstaviti prvi robotski restran u kojem će kuhati njihovi kuhari-roboti.

U nastavku možete pronaći sažetak predavanja:

1. Davor Runje, CISEx/Airt - Kako će izgledati sljedećih 10 godina IT-a u Hrvatskoj?

2. Hajdi Ćenan, CroAI/Airt – Hrvatski startup ekosustav

3. Đulijano Nola, GammaChef - Bots&Pots, prvi robotski restoran

 

Sudjelovanje je besplatno, ali uz obaveznu prijavu putem Entrija. Ako nam se ne možete pridružiti uživo, pratiti nas možete preko YouTube Streama.

Ovaj događaj je organiziran u suradnji sa zajednicom Split Tech City i projektom ICT županija te uz financijsku potporu agencija HAMAG BICRO i EEN.

 

Napomene:

  • Registracija sudionika će započeti u 16:45.
  • Ovaj događaj će biti fotografiran u svrhu promocije Udruge i događaja, izvještavanja članova o aktivnostima Udruge, a fotografije će se objaviti na društvenim mrežama Udruge.
  • Prije prijave na ovaj event, molimo pročitajte pouku o privatnosti udruge CISEx na sljedećem linku kako biste se upoznali s načinom na kojim obrađujemo osobne podatke i sa pravima koja kao ispitanik imate po GDPR-u.
  • Za dodatne informacije obratite nam se na [email protected].

 

 

Podijeli događaj:

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili tvoje korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potraži u Korištenje kolačića (cookies).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možeš mijenjanjem postavki u svom browseru.

  • Analitički kolačići pomažu nam unaprijediti web-stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njezinu korištenju.

  • Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primaš.