41. Ri Rock festival

41. Ri Rock festival

Rijeka, Rijeka

O događaju

Kupi karte odn. ulaznice za 41. Ri Rock festival, 25.10.2019. u Rijeka, Rijeka

41. RI ROCK FESTIVAL
6. - 7. 12. 2019. OKC PALACH | 13. - 14. 12. 2019. POGON KULTURE / OKC PALACH

Dugovječni Ri Rock Festival prošle je godine doživio transformaciju i porinuo svoj novonastali jedrenjak u svježe glazbene vode. Ovogodišnje 41. izdanje festivala nastaviti će putovanje po tom istom obzoru i kroz dva adventska vikenda u prosincu Riječanima i njihovim gostima prirediti izuzetno bogat glazbeni program.
Od ove godine po prvi se puta na festival mogu prijaviti mladi bendovi iz cijele Hrvatske, pa će tako svoju priliku za nastup pred širom publikom dobiti 6 bendova s područja Primorsko-goranske i Istarske županije te još 2 benda s područja cijele države. Festival će mladim snagama omogućiti da se predstave i zasviraju uz velika imena hrvatske glazbene scene prvi dan festivala, točnije u petak 6. prosinca i zadnjeg dana festivala - subotu 14. prosinca.
Događaj koji se održava drugog dana festivala, u subotu 7. prosinca je svečana večer uz dodjelu nagrada Ri Rock Kipić. Nominirani u kategorijama biti će glazbenici koji su se prema mišljenju Udruge Ri Rock u protekloj godini istaknuli svojim trudom i radom na sceni, a pobjednike svake kategorije birati će stručni žiri sastavljen od relevantnih stručnjaka, riječkih glazbenika, organizatora koncerata, medijskih predstavnika i članova Udruge Ri Rock. 

Završne večeri festivala koje će se održati u Pogonu kulture 13. i 14. prosinca proći će uz gostovanja poznatih imena hrvatske scene i nastupe ovogodišnjih pobjednika 3 glavne kategorije nagrade “Ri Rock Kipić”. U subotu će se također u nešto kasnijim satima za ljubitelje žestokih nota u OKC Palach održati i službeni “after party” i koncert još nekoliko underground bendova.