12. VLAJTERNATIVA FESTIVAL BENKOVAC

12. VLAJTERNATIVA FESTIVAL BENKOVAC

location-iconIgralište Srednje škole kneza Branimira Benkovac, Benkovac

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za 12. VLAJTERNATIVA FESTIVAL BENKOVAC, 12.08.2023. - 13.08.2023. u Igralište Srednje škole kneza Branimira Benkovac, Benkovac

Pozivamo vas u subotu 12.8.2023. na 12. Vlajternativa festival Benkovac!!

S uzbuđenjem i nestrpljivošću u sebi najavljujemo i objavljujemo:

U organizaciji i inicijativi udruge Vlajter-ego Benkovac koja, otkad je ostala bez vlastitog prostora, egzistira već nepune četiri godine u gradu koji i dalje čeka svoj novi, bolji početak i prosperitet. Dok čekamo, podržavamo ostale scene, obilazimo događanja, napajamo se novim iskustvima i osmišljavamo idući koncept Vlajternative koja uvijek mora biti iznad nas samih jer nas uvijek gura naprijed. Ne dopušta upadanje u nostalgije za prošlošću i za onim što se nije dogodilo, za onim što se moglo dogoditi, a nije.

Graditi i održavati alternativnu scenu u Benkovcu bez svog prostora na prvu nema smisla, ali ima smisla kad se ista ta scena događa i podržava u drugim gradovima koji rade, organiziraju se i aktivno provode aktivnosti, koncerte i različite događaje.  Podržavajući i prateći organizacije od Sinja, Splita, Zadra, Knina, Šibenika, Rijeke, Pule, Zagreba itd., dolazimo do zaključka da duh Vlajternative tinja kroz godinu te se tako održala ideja da se Vlajternativa mora održati, štoviše da se priželjkuje i  kako je mora biti! Te do zaključka da grad kojega u smislu prostorije, kluba, plejsa više nema, da je ipak tu,  živ, aktivan, podržava, prati i samim time od cijele te scene je u biti Vlajternativa preživila i dočekala svoj dan. Festivalski dan kojim začini i zaokruži cijelu godinu te se zahvali svima na podršci!

Mozak nam je pun slika i prizora i uspomena, kao jedna monografija, a u međuvremenu stvaramo novi svijet i nas samih, oko života koji nas okružuje.

*********************************************************************************************************

Željeli smo ne ponavljati bendove koji su  već svirali, željeli smo biti prijatelji mladim bendovima, željeli smo jedno veliko utjecajno ime, htjeli smo za razliku od lani, tematski malo biti speedy i heavy, priželjkivali smo lokalna imena, zamislili smo probati unijeti i nešto novo, žanrovski probiti barijere i obogatiti program, privući novu publiku, dovesti neke bendove koje baš i nemamo gdje priliku čuti i vidjeti u našem kraju. Cilj nam je i želja možda otkriti i progurati neko ime koje će kasnije bljesnuti negdje drugdje. Scena je šarolika i velika, volimo i podržavamo različitost festivala koji nas okružuju, svaki od njih ima svoj stil, izvođače i publiku koju privuče, a opet svaki je festival za sebe, poseban i autentičan. MI se nadamo kako ćemo i ove godine opravdati naš smjer i očekivanja. Hvala svim bendovima koji su poslali svoje prijave, nikad ih više nismo zaprimili. Nadamo se da ćemo i ubuduće neke suradnje ostvariti.

*****************************************************************************

Bez naivnog optimizma i vjere u bolje sutra, pičimo dalje, neka naš karneval nosi pozitivan stav, dobar osjećaj, slobodu duha i tijela kao poruku koju Vlajternativa i kroz ovogodišnji motiv (dizajn) poručuje.

Sviraju:

Paraf – punk, post-punk ( Rijeka )

Disbaja- crust punk, D-beat ( Zagreb )

Hram – hip hop  ( Šibenik )

Speedclaw – speed metal ( Rijeka )

Home Conflict – punk rock  ( Zagreb )

Buzzsaw – black/speed metal ( Split )

Flesh – heavy metal ( Zagreb )

***************************************************************************

Ulaz: na dan: 10 eura

Početak: 20h

Lokacija: Igralište Srednje škole kneza Branimira, Benkovac

****************************************************************************

12. Vlajternativu podržavaju i podupiru Grad Benkovac, Zadarska Županija, Ministarstvo kulture RH, HDS ZAMP.

Medijski su tu uvijek dosad bili:Radio BnM,Radio Benkovac, Radio 057, Novi Radio, Antena Zadar, HRT Radio Zadar.

Portali koji prate i pišu o Vlajternativi: Soundguardian, Šibenik In, eZadar, Zadarski List, Slobodna Dalmacija…

Hvala svima koji nas prate i dolaze na naš festival, radi svega toga smo i opstali 12 godina!

****************************************************************************

 

Podijeli događaj: