Ulaznice koje život znače. Kazalište i sport zaslužuju bolje

22. veljače, 2024.
Naslovna fotografija za blog o ulaznicama za kazalište i sport

Povećaj broj prodanih ulaznica, ali i poboljšaj sam proces prodaje ulaznica uz provjerena rješenja iz Entrio palete proizvoda.

Vrijeme čitanja: 5 minuta

Što žele kupci ulaznica? Bez obzira je li u pitanju odlazak u kazalište ili utakmica omiljenog kluba, svaki posjetitelj želi glatko iskustvo prilikom kupnje ulaznice. Od rađanja same želje za posjetom preko kupnje ulaznica do samog programa i iskustva na lokaciji. Kvalitetna i dobro organizirana platforma za kupnju ulaznica omogućava jednostavno osiguravanje sjedala za željeni događaj što jamči zadovoljstvo kupaca, ali njeguje i odanost. Važna ti je prodaja? Želiš ju poboljšati za svoje lokalno kazalište, kino ili sportski klub? Želiš da se posjetitelji uvijek iznova vraćaju? Saznaj kako ti Entrio može pomoći.

Sportski klubovi dišu zbog prihoda od ulaznica, a jednako tako se šire i pluća kazališta te nezavisnih kinodvorana.

Bez ulaznica ništa!

Pa zašto onda ne biste osigurali najbolje iskustvo za sebe i svoje korisnike?

Okupljanja u kazalištu i na sportskim terenima su oduvijek popularna, ali im popularnost i raste

U vrijeme hiperdostupnosti sadržaja i vječnog skrolanja ekranima u potrazi za idućim naletom dopamina, na cijeni dobivaju tradicionalni oblici zabave i događaji čija je prednost jedinstveno iskustvo u stvarnom vremenu, smješteno u pripadajući kontekst zajedno s istomišljenicima. Offline i IRL. Upravo zato su kazališta i sportske dvorane i stadioni atraktivna mjesta za okupljanje i konzumaciju sadržaja. Suvremenom korisniku daju osjećaj pripadnosti, odmor od individualizma, vrijeme za drukčiji oblik fokusa te prikladno mjesto za prikladno odijevanje – bez obzira je li u pitanju večernja haljina ili navijački dres!

Veća publika znači i veće izazove, a Entrio može pomoći eliminirati mnoge.

Box office je spremljen u kutiju, ulaznice su svuda

Prodaješ ulaznice? Naravno da ćeš imati box office u skladu s mogućnostima, dobri stari kiosk ili šalter na kojem ćeš fizički prodavati ulaznice i odgovarati na pitanja. Većina današnje publike sa svemoćnim smartphoneom na dlanu ipak bira kupnju online. Jer sve je online – pa i ti i mi sada. Zato je važno imati pravog digitalnog partnera. Čvrsto vjerujemo da smo to mi.

Sport i kazalište. Što im je zajedničko u odnosu na ostale evente u Entrio ponudi evenata?

Sport i kazalište imaju poseban odnos zabave i promatrača, a to su – sjedala! Ovoj grupi događaja možemo pridružiti i kino.

Krajnji kupac očekuje svoje sjedalo, bez obzira je li u pitanju luksuzna kinofotelja ili plastična sjedalica u sportskoj dvorani. Nije važno hoćeš li sjediti ili stajati čitavo vrijeme, ali imaš vlastito mjesto.

Entrio ti nudi:

  • jedan od najnaprednijih sustava za rezervaciju sjedala pa ćeš čitavo vrijeme imati uvid i kontrolu nad svojim gledalištem
  • moguće je i crtanje plana dvorane te vizualni prikaz koji će krajnjem korisniku olakšati izbor željene ulaznice, a tebi osjećaj napretka te popunjenosti
  • osiguravamo i podjelu gledališta na sektore po želji, a samim tim i opciju različitih cijena za određene sektore
Vizualni prikaz sjedala/dvorane kako bi olakšao kupnju ulaznice svakom kupcu
Omogući publici da vizualizira svoja sjedala i olakšaj im izbor

Imaš vjernu publiku? Pretplate i sezonske ulaznice su idealan način da svi budu sretni i zadovoljni

Entrio osigurava i sustav pretplata, odnosno sezonske ulaznice za klijente koji žele tu uslugu. KK Zadar, jedan od najvećih hrvatskih košarkaških klubova uspješno koristi ovu opciju putem Entrio sustava.

Sezonske ulaznice i sustav pretplate osiguravaju organizatorima financijsku sigurnost jer je do financijskih sredstava moguće ranije, a i željena lokacija se popunjava unaprijed.

Vjernim korisnicima je i zgodnije osigurati se jednom na vrijeme kako ne bi morali prije svakog eventa prolaziti kroz proces kupnje ulaznice. Na taj način dobivaju i svoje stalno, numerirano mjesto, a ulaz je također olakšan jer nema pretrage kroz brdo mailova kako bi došli do svojih posljednjih ulaznica. Sezonskim ulaznicama ili sustavom pretplate možeš privući stare i nove korisnike, angažirati ih da razmišljaju o budućnosti uz tvoj brand. Nema sumnje kako će i tvoj brand uzeti u obzir pri biranju poklona za svoje najmilije. Vjerne korisnike na ovaj način možeš i zadržati te produbiti vezu s brandom.

Nudimo zaokruženu uslugu pretplatničke ulaznice koja može biti i fizička u obliku kartice s barkodom. Ona se može nježno spremiti u novčanik nakon svakog skeniranja.

Sve je digitalno, čak i kod prodaje ulaznica, sve su to jedinice i nule

Kod u stilu Matrixa, ovaj put u Entrio magenta boji. Ulaznice mogu biti digitalne
Uzmi magenta pilulu i učini svoje kazalište ili sportski klub još jačim

Box office će uvijek imati svoj šarm, ali završila su vremena blokića i papirića. Uz nas možeš samostalno kreirati evente, bez čekanja.

Pružamo ti tehničku podršku, a tu smo i za edukaciju o svim našim uslugama – od tehničke strane do konceptualne. Imamo i aplikacije za tvoj pametni telefon, bio on Android ili iPhone, a možemo ponuditi i najam skenera ako želiš povećanu dozu sigurnosti i profesionalnosti. Jamčimo i sigurnost podataka, kako tvojih, tako i podataka tvojih korisnika.

Imamo rješenja i za tvoj box office na lokaciji. Trebaš blagajnički softver za prodaju ulaznica? Printere, laptope i obrasce? Sve to imamo za tebe, ali i još više. Osim spomenutih Android i iOS aplikacija, na raspolaganju ti je i naše centralizirano sučelje za rezervacije, uvid u statistike te plaćanje karticama.

Brinemo se i za tvoju vidljivost na stranici, slažemo kolekcije, a dajemo ti i posebnu stranicu za brand ili lokaciju

Radiš seriju evenata koju želiš istaknuti? Možemo složiti istaknutu kolekciju u kojoj će biti vidljivi svi željeni eventi (kao npr. kolekcija “Plači od smijeha” za stand up showove), a ta kolekcija ima i jedinstvenu poveznicu i pogodna je za dijeljenje na društvenim mrežama za povećanu vidljivost.

Osim kolekcija, možemo napraviti i posebnu stranicu za tvoj brand (brand page) ili stranicu lokacije (venue page) ako je u pitanju konkretna fiksna lokacija sa stalnom adresom.

Trebaš timeslotove za događaje koji se ponavljaju?

Imaš event koji se ponavlja svaki dan, možda i nekoliko puta dnevno, ali ne želiš kreirati novi event za svaku izvedbu? Npr. novi film s Margot Robbie ili reprize uspješne kazališne predstave? Naši vrijedni developeri su razradili i sustav timeslotova. Evo i primjer – timeslotovi obilaska tvornice Rimac Automobili. Jednostavan pregled svih ponuđenih opcija na jednom mjestu će omogućiti tvojim korisnicima da uklope tvoju ponudu u vlastiti raspored, a ti ćeš imat nekoliko briga manje.

Publika je ta koja kupuje ulaznice. Kako do nje? Saznaj uz našu analitiku i marketing

Kroz naš sustav možeš uvidjeti tko je tvoja publika te pratiti relevantne statističke podatke koji će ti pomoći i pri planiranju budućih događaja. Kome se obraćaš u svojoj marketinškoj komunikaciji? Kojim jezikom? Gdje pronaći publiku? Uz Entrio sustav možeš dobiti odgovore na ova pitanja, a možemo ti ih i pomoći razjasniti ako se osjećaš zagrijano, a ako goriš od želje – imamo i marketinške pakete koji će pogurati tvoju poruku u pravom smjeru.

A za kraj…

Entrio tim konstantno razvija nove funkcionalnosti i unapređuje postojeće. Javi nam se na [email protected] da prokomentiramo tvoje potrebe.

Piše: Franjo Opačak

dogadaji
kazaliste
organizatori
sjedala
sport
sportski-klub
teatar
Podijeli: Kopirano