ENTRIO KREĆE U MEĐUNARODNU EKSPANZIJU!

22. ožujka, 2021.

Virtualnim događajima do investicije od 500.000 eura i međunarodne ekspanzije…

Vrijeme čitanja: 6 min

KAKO SMO PREŽIVJELI 2020.?

Odličnim klupskim programima i koncertima proslavili smo i zatvorili uspješnu 2019. godinu. Sjećaš li se kako je glasna bila mjuza, kako je bas udarao u prsa i kako smo čagali u krcatim dvoranama? Bilo je to dobro vrijeme što bi rekla ekipa iz Zabranjenog pušenja. A sudeći po događajima koji su na početku 2020. godine bili u prodaji putem našeg sustava, trebala je to biti najjača godina do sada. Nismo ni slutili da će Bajagin koncert u Hali ili fetbojslimovski spektakl na Zagrebačkom velesajmu biti među zadnjim velikim događajima te nesretne godine.

Maska za lice s Entrio logom

UREDSKA ATMOSFERA OD 1000 DO MOTAJ KABELE

Svakodnevni rollercoaster emocija i komunikacija između kolega prošle su godine izgledali ovako nekako:

Dobro jutro ekipa, kakvi smo danas?

Danas je dopušteno maksimalno okupljanje do 1000 ljudi, a imamo i 5 događaja koji se odgađaju.

Nova odluka Stožera dopušta okupljanje do 500 ljudi. Danas imamo još 3 događaja za koje treba napraviti povrat novca.

Ok, danas smo već na 100 ljudi. Gotovo svi veliki festivali se odgađaju za sljedeće ljeto.

Shut down. Chiuso. Game over. Gasi internete, motaj kabele.

Iako događaja nikad manje, posla nikad više. Mjesecima smo samo vraćali novce našim kupcima za otkazane ili odgođene događaje, a onda smo odlučiti igrati na sve ili ništa…

VIRTUALKAMA DO MEĐUNARODNE EKSPANZIJE

U najtežoj godini u povijesti event industrije, u kojoj su gotovo sva događanja bila otkazana ili odgođena, mi se nismo dali otkazati. Bacili smo se na posao, napravili ogromnu nadogradnju naše multifunkcionalne platforme i preusmjerili sav fokus u izgradnju virtualnih događaja. Pun pogodak! Već smo u svibnju 2020. godine organizatorima i izvođačima omogućili nastavak poslovanja, a publici nastavak uživanja u najdražem sadržaju, u novim, kreativnim, online formatima. Time je Entrio postao i ostao regionalni lider u distribuciji formata budućnosti – virtualnih i hibridnih događaja.

Entrio.virtual koji je preduvjet za međunarodnu ekspanziju

Entrio.virtual svojim korisnicima na jednom mjestu omogućava uživanje u brojnim koncertima, predstavama i konferencijama uživo. Putem naše platforme moguće je gledati i određeni sadržaj na zahtjev poput edukacija, tečajeva ili snimaka ranije prikazanih koncerata i predstava. I najvažnije od svega, tu su i interaktivni događaji s dvosmjernom interakcijom između izvođača i publike u vidu chata, aktivnog “prvog” reda posjetitelja (pr. na stand-up showu), a nakon showa moguće je i upoznavanje najdražeg glazbenika u virtualnom backstageu (Meet&Greet). Entrio je danas jedinstveni hibrid streaminga, videokonferencije i sustava za prodaju ulaznica koji jedini, osim jednosmjernog prijenosa slike i zvuka odnosno streaminga, omogućava i dvosmjernu interakciju publike s izvođačem – uživo.

Prije nego kreneš u napad po tastaturi, mi znamo da ništa ne može zamijeniti iskustvo fizičkog koncerta, predstave ili konferencije uživo. Ništa ne može zamijeniti onaj osjećaj kad te užeglo sunce iznad šatora probudi iz prekratkog sna u festivalskom kampu. Ništa ne može zamijeniti žmarce koji skakuću po tebi kad cijeli stadion pjeva u isti glas ili onaj osjećaj ponosa kad iz trećeg reda uhvatiš trzalicu najdražeg gitariste. Ali virtualni i hibridni događaji posjetiteljima nude nova iskustva i mogućnosti iz udobnosti vlastite fotelje – ne samo za vrijeme pandemije, nego i zauvijek nakon.

INVESTICIJA FIL ROUGE CAPITALA OD 500.000 EURA

U posljednjih nekoliko mjeseci uspješno smo realizirali preko 100 značajnih virtualnih događaja u Hrvatskoj i Sloveniji te prodali preko 25.000 virtualnih ulaznica. Neki od njih su hibridni koncert Massima u Lisinskom na kojem su najveći fanovi imali priliku upoznati i pričati s Massimom putem virtualnog backstagea. Tu je i spektakularni virtualni koncert Josipe Lisac, veliki koncert najpopularnijeg slovenskog pjevača Magnifica te jedinstveni festival u virtualnoj stvarnosti – Remote festival. Bilo je tu i mnogo odličnih stand-up nastupa, video-on-demand predstava, konferencija te brojnih drugih događaja.

Nastavno na ostvarene rezultate, hrvatski Venture Capital fond Fil Rouge Capital prepoznao je snagu i potencijal Entria na međunarodnom tržištu, te uložio 500.000 EUR u Entrio s ciljem još bržeg razvoja platforme te proširenja tima koji će se fokusirati na međunarodnu ekspanziju, ali i osnaživanje Entria na regionalnom tržištu.

Stevica Kuharski, Fil Rouge Capital:

Berislav i Entrio aktivni su u Hrvatskoj i regiji posljednjih nekoliko godina. Dokazanim poslovnim modelom i korištenjem prilika u posljednjih godinu dana uspijevaju se nametnuti kao stabilan partner organizatorima događanjima, što je u konačnici i rezultiralo našom investicijom. Očekujemo daljnje širenje Entrija na međunarodno tržište, a posebno nas veseli nastavak razvoja njihovog sustava za hibridna događanja.

Dio hrvatskog Entrio tima koji kreće u međunarodnu ekspanziju
Dio hrvatskog Entrio tima

POSTANI DIO ENTRIO KULTURE!

Kako bi našim organizatorima i kupcima pružili još bolju uslugu i razvoj platfome ubacili u šestu brzinu, odlučili smo povećati naš postojeći tim. Prijavi se i pridruži našoj uredskoj ekipi u Zagrebu i postani dio Entrio kulture. Više detalja o radnim pozicijama i načinu prijave pronađi na ovom linku.

Ako ipak ne tražiš posao već zabavu, baci oko na entrio.hr i pronađi nešto po svom guštu. Neke od naših preporuka su Interplanetarni koncert Ramba Amadeusa, prvi virtualni koncert glumačke legende Rade Šerbedžije ili jedna od predstava iz velike zbirke Kerekesh teatra.

Virtualni pozdrav od Entrio ekipe!

Piše: Sonja Trajanovski

covid
entrio-kultura
entrio-virtual
eventi-u-doba-pandemije
investicija
virtualke
Podijeli: Kopirano