TROBECOVE KRUŠNE PEĆI + PHANTASMAGORIA 1991

TROBECOVE KRUŠNE PEĆI + PHANTASMAGORIA 1991

location-iconKlub Boogaloo, Zagreb

O dogodku

Kupi karte oz vstopnice za TROBECOVE KRUŠNE PEĆI + PHANTASMAGORIA 1991, 03.03.2022. v Klub Boogaloo, Zagreb

POSLASTICA ZA ŠTOVATELJE PRAVOG ALTER ZVUKA, KONCERT GRUPA TROBECOVE KRUŠNE PEĆI I PHANTASMAGORIA 1991 U ZAGREBAČKOM BOOGALOO CLUB ZBOG BOLESTI ODGOĐEN ZA ČETVRTAK 03.03.2022. ULAZNICE ZA PRVOBITNI DATUM VRIJEDE ZA NOVI DATUM

 

U četvrtak 03.03.2022. će u poznatom zagrebačkom Boogaloo Clubu nastupiti dve zagrebačke alter rock atrakcije, avangardni post punk bend Trobecove Krušne Peći i hrvatske dark legende Phantasmagoria 1991.

Trobecove Krušne Peći su osnovani 1981. godine i djelovali su do 1987., u jednom od najkreativnijih perioda pop kulture na ovim prostorima, u kojem su u Zagreb na vrijeme dovedeni i Gang of Four sa kojima se često uspoređuju Trobecove Krušne Peći.

Zbog svojeg avangardnog pristupa glazbi koja se prvenstveno bazira na post punk zvuku, no ima tu elemnata funka, jazz-a, noise-a,…. su Trobecove Krušne Peći definitivno jedan od najzanimljivijih i najkavalitetnijih bendova sa ovih prostora. Na žalost nisu imali sreče objaviti album u svojoj prvoj fazi već su objavili samo kazetu u uživo “Ta krvava prošlost...”, snimak koncerta u Kopru od 15. svibnja 1987. za etiketu Produkcija Slovenija iz Kopra.

1992. godine je pod etiketom Kekele Aquarium na kazeti objavljen album “85”, izdanje njihovih stvari snimljenih 1985. koje nisu bile objavljene, a snimljene su u studiju Boruta Činča (Buldožer) u Ljubljani.

2013. godine se Trobecove Krušne Peći ponovo aktiviraju i objavljuju kompilacijski album “S mukom žvaču trubadurov vrat” na LP i duplom CD-u  koji sadrži njihove skladbe, snimke uživo, demose i videospotove. 2017. godine izlazi njihov album uživo pod nazivom “Ether”, a Trobecove Krušne Peći sviraju više nego ikada I to po cijelog ex Yu regiji oduševljavajući tako staru nostalgičnu, kao i novu, mladu publiku koja nikada prije nije imala prilike vidjeti “Trobece” uživo.

Njihovi koncerti posebno su iskustvo jer je svaki njihov nastup barem malo drugačiji od bilo kojeg prethodnog, bend sastavljen od iskusnih glazbenika, sada sa bogatom poviješću je svirački nevjerojatno uigran, a i dalje, iako su neki materijali stari gotovo četrdeset godina, zvuće sviježe i inovativano sa svojom kombinacijom žestoke funk ritam sekcije koju razaraju noiserski naleti kaotične gitare i hipnotizirajučeg glasnogovorničkog vokala. Trobrecove Krušne Peći će na ovom koncertu odsvirati presjek svojeg materijala te dio novog materijala kojeg pripremaju za njihov novi mnadolazeći dugočekivani studijski album.

Još jedan biser ex- Yu alter scene osamdesetih su zagrebački mračnjaci Phantasmagoria. Bend je nastao početkom 1988. i zajednička im je poveznica sa Trobecovim Krušnim Pećima što oba benda proizlaze iz punk tj post punk scene. Phantasmagoria će za ovu priliku nastupiti u postavu iz 1991. godine, od tuda i sam naziv Phantasmagoria 1991. Ta postava je snimila njihove najuspješnije pjesme „Better World“ i „Isolated“, te su u to vrijeme uživo zvućali poprilično žestoko. U toj postavi su svirali pored Tomija Phantasme na vokalu; Robert Gelo na gitari, Josip Joja Suić na basu i Dragan Faca Brkljačić na bubnjevima, a sada će im se priključiti sadašnji članovi; gitarist Miro, basist Alan koji će za ovu priliku svirat klavijature i Didi Blackstar na pratečim vokalima. Repertuar će se satjati iz tadašnjeg opusa plus koja novija pjesma tako da možemo očekivati žestoku rockersku svirku.

Vrata se otvaraju u 19:00 sati, prva će na pozornicu izači Phantasmagoria u 20:00, a Trobeci u 22:00.

Cijena ulaznice iznosi 50 kn u pretprodaji i 60 kn na dan koncerta i mogu se kupiti samo preko Entrio.hr online i na Entrio prodajnim mjestima. Ulaznice kupljene za prvobitni datum vrijede za novi datum.

Za one koji ne znaju ili su zaboravili, klub Boogaloo se nalazi u Ulici grada Vukovara 68 u sklopu Pučkog otvorenog sveučilišta, a ulaz u Boogaloo Club je iz ulice Ivana Lučića.

Prema odluci stožera civilne zaštite koncert se može održati samo uz određene uvjete, tj provjeru posjedovanja Covid propusnice ili negativanog PCR testa koji nije stariji od 72 sata ili brzog antigenskog testa koji nije stariji od 48 sati na ulazu u klub.

 

Twilight Promotion najavljuje:

12.02. DARK SIDE by Tomi Phantasma @ Dva Osam, Zagreb

19.02. DENIS & DENIS + 80’S PARTY @ Boogaloo, Zagreb

25.02. 80'S PARTY by Tomi Phantasma @ Boogaloo, Zagreb

03.03. TROBECOVE KRUŠNE PEĆI + PHANTASMAGORIA 1991 @ Boogaloo, Zagreb

12.03. 80'S PARTY by Tomi Phantasma @ Boogaloo, Zagreb

09.05.2023. THE MISSION + PHANTASMAGORIA @ Boogaloo, Zagreb

Deli dogodek: