PASSENGER u Zagrebu

PASSENGER u Zagrebu

location-iconTvornica Kulture P232, Zagreb

O dogodku

Kupi karte oz vstopnice za PASSENGER u Zagrebu, 11.04.2023. v Tvornica Kulture P232, Zagreb

PASSENGER
Tvornica kulture / Zagreb
11.04.2023.


Engleski kantautor i glazbenik Passenger premijerno dolazi u Hrvatsku i to u zagrebačku Tvornicu kulture u utorak 11. travnja 2023.


Mike Rosenberg, poznatiji kao Passenger, doslovce je cijeli svijet osvojio sa svojim hitom “Let Her Go” koji ga je od uličnog svirača lansirao među zvijezde i na najveće stadione. Pjesma je završila na prvom mjestu ljestvica najboljih singlova u 19 zemalja, a među nagradama se izdvaja ona za najbolju kantautorsku pjesmu, nominacija na Brit Awards za britanski singl godine, kao i Ivor Novello nagrada za najizvođeniju pjesmu. Do danas spot za pjesmu ostaje među top 25 najgledanijih videa u povijesti YouTubea, a trenutno je na 24. mjestu s više od 3,3 milijarde pregleda.
Višestruko nagrađivani glazbenik iz Brightona, već je tijekom nastupanja s bendom počeo graditi međunarodnu karijeru, a album “Wide Eyes Blind Love” mu je osigurao fanove i pune dvorane u Australiji, kao i u UK-u. No, studijsko izdanje “All The Little Lights”, koji je sadržavalo megahit “Let Her Go”, odveo je Passengera u potpuno novu dimenziju karijere.
Konstantnu prisutnost na top ljestvicama nastavio je s albumima poput “Whispers”, ”Young as the Morning Old as the Sea”, “Runaway” ili najnovijim “Birds That Flew and Ships That Sailed” s kojim je još jednom zasjeo na popis top 40 UK albuma, dok pjesme ostvaruju milijarde streamova.
Intimne folk indie pop pjesme osigurale su mu vjerne sljedbenike i glazbeni uspjeh sve do danas. Mediji ga nazivaju jednim od najproduktivnijih autora, a autentičnost na i izvan pozornice zavrijedila mu globalnu fan bazu zbog čega i nastavlja nastupati na najvećim svjetskim pozornicama.
Sve je to samo djelić priče o Passengeru koji kroz gotovo desetljeće i pol karijere broji 12 albuma. Njegov premijerni dolazak u Hrvatsku u sklopu velike europske turneje zakazan je za 11. travnja 2023.
Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 160 kn (21,24 eur), a ta cijena će vrijediti do 31. prosinca. Dan nakon cijena se penje na 180 kn (23,89 eur), dok će na dan koncerta, za ulaznicu trebati izdvojiti 200 kn (26,54 eur).

Deli dogodek: