Kako kupiti ulaznice online? Jednostavno!

23. studenoga, 2020.

Upikni ulaznice u tramvaju, na plaži, u radno vrijeme ili u ponoć. Potpuno sigurno i u samo par klikova!

Vrijeme čitanja: 5-6 min

BAKICA IZ GORNJIH CJEPIDLAKA

Frajer kakav je, Entrio je svjetlo dana na hrvatskom tržištu ugledao nabrijan. Svojim online-first pristupom, od samih je početaka bakici iz Gornjih Cjepidlaka (guglaj, fakat postoji) u kojoj nema Entrio prodajnog mjesta, omogućavao kupnju ulaznice za koncert omiljenog benda. Tako je bakica iz svoje fotelje mogla kupiti VIP ulaznice za pionire elektronske glazbe. Ne budi isključiv/a, ne znaš ti kako je ona svojedobno čagala na Kraftwerkovim gigovima.

Međutim bakica, kao ni njeni unuci 2011. godine, generalno nisu imali previše povjerenja u e-kupovinu pa nisu baš ni hrliti na naš web kako bi svoju ulaznicu preuzeli u digitalnom obliku. Nepovjerenje prema web shopovima i online kupovini tih je godina bilo veliko, a davanje osobnih podataka nepoželjno. Prvi značajniji udio online kupovine na Entriu dogodio se tek 2014. godine i iznosio je 57%.

Bakica koja redovito kupuje ulaznice za partije u stylingu iz 80-ih pleše ispred magenta pozadine.
Bakica iz Gornjih Cjepidlaka

ONLINE KUPOVINA U PORASTU

No Entrio je tvrd lik i ustrajao je na konceptu mobilne ulaznice koja kupcu omogućava da svojim mobitelom uđe na događaj brzo i jednostavno. Bez potrebe za printanjem ili zamjenom digitalne ulaznice za fizičku. Obzirom na to, bilježimo skok udjela online kupovine ulaznica s 51% u 2015. godini, na preko 83% u prvom dijelu 2020. godine. Uzorak je baziran na preko 1.000 Entrio događaja te više od 250.000 prodanih ulaznica godišnje, u cijeloj regiji.

Ali dosta o brojkama, vratimo se mi stanovnicima Gornjih Cjepidlaka i njihovim razlozima i načinima online kupovine. O razlozima nećemo previše – samo zamisli da je vani pljuščina i da puše opaki vjetar, a ti još nemaš upadnicu za sutrašnji koncert. Ili da si već u krevetu, zadnji put u glavi prolaziš popis svojih spakiranih festivalskih stvari i odjednom se sjetiš da nemaš ulaznicu za festivalski kamp! Sve su to situacije u kojima skočiš na www.entrio.hr i u samo par klikova ugostiš ulaznicu na svoj mail.

Graf koji prikazuje udio online kupovine ulaznica na Entriu u posljednjih nekoliko godina.
Udio online kupovine na Entriu u posljednjih nekoliko godina

PLAĆANJE KARTICOM

Želiš li svoju upadnicu platiti putem kartice, prvo moraš provjeriti ima li tvoja kartica mogućnost online kupovine. Ukoliko nema, potrebno je savjetovati se sa svojom bankom. OK, sad kad si zicer da je sve spremno, (1) pronađi najbolji događaj na Entriu, odaberi kategoriju ulaznica i željenu količinu pa klikni Nastavi(2) Odaberi način plaćanja karticom i upiši podatke o vlasniku kartice. (3) Označi je li račun privatan ili treba glasiti na ime tvrtke i ispuni dodatne informacije (ukoliko su obvezne na tom događaju). (4) Označi da se slažeš s našim općim uvjetima i uvjetima prodaje (po mogućnosti ih pročitaj) i klikni Plati.

(5) Preusmjeren/a si na sigurni sustav za autorizaciju kreditnih kartica u kojem trebaš upisati broj kartice (sastoji se od 16 brojeva u grupama 4 po 4 i nalazi se na prednjoj strani kartice), datum isteka roka važenja kartice te kontrolni broj/kôd (CVV). Kontrolni se broj/kôd  na većini kartica nalazi na poleđini zbog sigurnosnih razloga. Ovaj troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj služi kao dokaz da fizički posjedujete karticu u trenutku online kupnje i time smanjuje mogućnost zlouporabe. Ukoliko netko ima sva tri navedena podatka može umjesto tebe peglati karticu na raznim drugim web servisima iako se kartica nalazi kod tebe u novčaniku. Stoga nikada ne prosljeđuj drugima svoj CVV kod!

Prikaz WSPay sučelja (sustava za autorizaciju kreditnih kartica) i grafički prikaz bankovne kartice s objašnjenjem pojedinih polja i brojki na samoj kartici.
WSPay – sustav za autorizaciju kreditnih kartica u realnom vremenu

(6) Nakon klika na gumb Izvrši plaćanje i prije izvršene transakcije, iskače novi prozor s dodatnom zaštitom za online kupnju odnosno 3D secure. Ovisno o banci, u daljnjem se koraku koristi fizički token ili aplikacija s pomoću koje se upisuje jednokratna zaporka ili zaporka koju si sam smislio/la prilikom svoje prve online kupnje. Ukoliko zapneš na ovom koraku, savjetujemo ti da se obratiš svojoj banci za najbržu moguću pomoć.

I to je to! Tvoja je ulaznica sada vidljiva na tvom Entrio korisničkom profilu i na mailu.

“UZELI STE MI NOVCE, A ULAZNICE NEMA!”

Ne možeš pronaći ulaznicu? Prije nego te uhvati panika i pomisliš da smo ti ukrali novce, duboko udahni i javi nam se na mail [email protected]. Tu te čeka iskusna ekipa iz korisničke podrške koja ima rješenja i odgovore na sva tvoja pitanja. Ulaznica ti najvjerojatnije nije stigla zbog krivo upisane mail adrese ili je stigla na mail kojeg više ne koristiš. Ništa što Entrio vilenjaci ne mogu riješiti. Plaćanje karticom vrši se putem WSpaya – sigurnosnog sustava za autorizaciju kreditnih kartica. Dakle, ne beri brigu… Kupnja na Entriu je potpuno sigurna, novci ne mogu nestati, a naša korisnička podrška odgovara u najkraćem mogućem roku.

PLAĆANJE BANKOVNOM UPLATOM

Osim karticom, upadnicu možeš platiti i bankovnom uplatom. Proces kupovine je vrlo sličan. Potrebno je upisati podatke o uplatitelju, označiti vrstu računa, upisati mail i označiti slaganje s našim općim uvjetima i uvjetima prodaje. Nakon izvršene narudžbe, na tvoj e-mail dolaze detalji narudžbe s podacima za naknadnu uplatu putem internet bankarstva ili opće uplatnice u pošti odnosno banci. Narudžbu odnosno ulaznicu šaljemo na tvoj mail čim novčana sredstva budu vidljiva na našem računu, obično dan do dva od izvršene uplate.

Da ponovimo gradivo – kod oba navedena načina plaćanja, tvoja ulaznica stiže na mail, a uvijek im možeš pristupiti i putem linka Moje ulaznice na svom Entrio korisničkom računu.

Prilikom ulaska na party, pokaži svoju ulaznicu na mobitelu, pričekaj jedan brzi beep zvuk našeg skenera i voilà – unutra si! Ulaznicu je potrebno printati u iznimno rijetkim slučajevima. Samo ukoliko neki od organizatora inzistira zbog određenih internih procesa. U slučaju printanja, prati upute za presavijanje na samoj ulaznici i napravi finu savijaču. Dobar tek!

Mapa fizičkih Entrio prodajnih mjesta u Hrvatskoj na kojima se mogu kupiti ulaznice.
Interaktivna mapa Entrio partnerskih prodajnih mjesta u Hrvatskoj

PARTNERSKA PRODAJNA MJESTA

Ako si pak u džiru gradom, ideš kod bake na ručak ili na spoj sa simpatijom, skokni usput do našeg najbližeg partnerskog prodajnog mjesta i ubodi printanu ulaznicu.

Psssst, pokloni jednu ulaznicu simpatiji. Nema na čemu. 😊  

Piše: Sonja Trajanovski

digital-takeover
dogadaji
entrio-virtual
event-industrija
eventi-u-doba-pandemije
ulaznice
Podijeli: Kopirano