Događaji u doba pandemije su bolesno dobri!? 🌡️

23. studenoga, 2020.

Nismo na moru, a ova korona nas dobro valja… Prvi val, drugi val, treći, a negdje između – događaji!

Vrijeme čitanja: 3-4 min

I ne, ovaj put ne mislimo na hot događanja s Entrio stranice – oni su vrući sami po sebi. Bacamo oči na kreativne primjere događaja za vrijeme Covid-19 pandemije. Industrija događaja, kao jedna od najpogođenijih za vrijeme pandemije, u kratko se vrijeme preobrazila iz korijena. Vrijeme je da joj izmjerimo temperaturu!

PRIMJERI KREATIVNIH FORMATA DOGAĐAJA ZA VRIJEME COVID-19 PANDEMIJE

KONCERT S 2.500 POSJETITELJA, ALI 5 PO 5!

Pjevač Sam Fender, prvi je odradio ovakav gig na pop-up lokaciji u Gosforth Parku. Radi se o Virgin Money Unity areni – prilagođenoj događajima za vrijeme pandemije. Koncert je posjetilo više od 2.500 fanova, a plan sjedenja/stajanja je organiziran tako da je na posebno ograđenim mjestima zajedno moglo boraviti maksimalno 5 osoba. Britanski Daily Mail izvještava da je za konstrukciju koncerta u Newcastleu upotrebljeno više od 500 metalnih podnožja i ograda. Posjetiteljima je bilo omogućeno unaprijed naručiti piće i hranu kako bi se održala socijalna distanca.

VERTIKALNI ILI “BALKONSKI” KONCERTI

Među prvima, ovu ideju testirao je ukrainski bend O.Torvald u Kijevu. Nastupili su pred stotinama fanova koji su umjesto ulaznica za koncert iznajmili hotelske sobe. Na balkonima je bilo dopušteno okupljanje do najviše 4 osoba. Posjetitelji su nakon koncerta mogli prespavati u svojim sobama i nisu morali voziti svojim kućama. Velika prednost pogotovo ako su konzumirali alkohol. 🙂

Događaj gdje ukrajinski bend O.Torvald nastupa pred publikom koja gleda s balkona hotela u Kijevu.
GitaPhoto: O.Torvald Facebook

DRIVE-IN DOGAĐAJI

Drive-in događaji za vrijeme pandemije nisu ostali rezervirani samo za kino, nego i za koncerte. Ovaj format je i kod nas vrlo dobro prošao. Zagrepčani su rado posjetili Picnic Galactic na parkingu Zračne luke Franjo Tuđman i u krugu najbližih uživali u koncertu. Zabavljali su ih Kawasaki 3P, Discohernia i ABOP! Drive in kino – jedini event s razmakom! na zagrebačkom velesajmu također je bio jako dobro posjećen, kao i Drive in Groove na Kantridi. Mnogi od navedenih događaja imali su i humanitarnu notu.

Događaj gdje par iz auta pokazuje svoje ulaznice prilikom ulaska u Drive in kino.
Photo: Kreativna Poslovna Rješenja, Drive in kino – jedini event s razmakom, Facebook

TOMORROWLAND 2020, PRVI U POTPUNOSTI DIGITALNI FESTIVAL

Pod nazivom Tomorrowland Around the World 2020svjetski poznati festival dobio je svoju digitalnu inačicu. I to kakvu! Održavao se dva dana, na ukupno 8 stageva s preko 60 izvođača, a festival je pratilo više od milijun ljudi iz cijelog svijeta. Na virtualnom otoku Papilionemu nastupili su Martin Garrix, Armin van Buuren, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Lost Frequencies, Steve Aoki, Vini Vici, Timmy Trumpet, Katy Perry i mnogi drugi.

KULTURA NA KOTAČIMA

U Osijeku je odrađen projekt “Kultura na kotačima” u znak zahvale građanima što se pridržavaju mjera. U pick-up truck ukrcali su niz izvođača i kroz par dana obilazili osječke kvartove. Karantena nije spriječila ni Damira Urbana da po riječkim kvartovima napravi mini tour.

Događaji gdje je hrvatski pjevač Damir Urban sa svojim bendom ispred autobusa u kojem je održao mini tour u vrijeme karantene.
Photo: Damir Urban, Facebook

LIVE STREAM DOGAĐAJI, SA SULUDO DOBRIH LOKACIJA

Lawrence Klein, DJ i producent, streamao je iz Nacionalnog parka Krka dok je Disclosure s Plitvica predstavio svoj novi album. Odličan primjer je cijela Cercle priča – The Blaze u Needle du Midi, ZHU iz Hakuba Iwatake i posebno zanimljiv live Bena Böhmera iznad Cappadocie.

THE FLAMING LIPS U BALONIMA

The Flaming Lips održali su koncert u space balonima kako bi poslali poruku o socijalnoj distanci. Pogledaj video kako je izgledalo to iskustvo. 🙂

ENTRIO VIRTUAL PLATFORMA

Da se ne zadržimo samo na glazbi, nedavno smo putem Entrio.virtual platforme mogli pratiti i potpuno besplatnu konferenciju Digital Takeover. Vodeći eksperti predstavili su digitalne prakse globalnog i regionalnog tržišta te pogled na svijet budućnosti. Konferencija je trajala od 11. do 17. rujna, a 24-satni program obuhvaćao je sve aspekte inovacije i transformacije poslovanja. Što smo još odradili u 9. mjesecu možeš pogledati niže, a kako kupiti online ulaznicu na za nove Entrio virtualne događaje pročitaj u kul blog postu.

EVENT INDUSTRIJA SE TRUDI

Unatoč kaotičnom scenariju, isplivali su mnogi pozitivni primjeri koji pokazuju trud, snalaženje i kreativna rješenja. Ipak, polako je došlo i jesensko vrijeme te se industrija morati okrenuti indoor događajima gdje su prisutne nove prepreke i ograničenja. Hoće li i ovdje isplivati neki novi formati, ostaje nam za vidjeti (i čuti!).

Imaš li ti neki svoj primjer događaja koji te oduševio? Podijeli s nama u komentarima!

Piše: Zrinka Bockovac

covid
dogadaji
entrio-virtual
eventi-u-doba-pandemije
kreativni-formati-dogadaja
Podijeli: Kopirano