Veja u Pazinu!

Veja u Pazinu!

location-iconPazinski Kaštel, Pazin

O dogodku

Kupi karte oz vstopnice za Veja u Pazinu!, 01.07.2022. v Pazinski Kaštel, Pazin

Veja se vraća u na domaći teren u Pazin na krilima novog albuma “Škura ura”, kojeg će ovom prigodom koncertno promovirati u pazinskom kaštelu! Cijena ulaznica je 50/60 kn.
Veja dolazi iz Pazina i na moderan način istražuje i izvodi tradicijsku glazbu Istarskog poluotoka. Od samoga početka svog djelovanja skupina je uzimala motive iz tradicijske glazbe istarskog poluotoka kako bi u vlastitim modernijim aranžmanima takvu glazbu predstavila publici. Inspiraciju i motivaciju crpe iz glazbe koja je ispunjavala živote njihovih predaka dajući joj novu energiju. Sama riječ "veja" znači "obred bdijenja", također to je naziv za granu i staro ime za grad Krk.
Ideju o osnivanu benda pokrenuo je Goran Farkaš još 2007. godine, kada je započeo s istraživanjem istarske tradicijske glazbe. Inače, Goran je istaknuti, svestrani i aktivni etno stvaratelj. Osim što je muzikolog i etno istraživač, pokrenuo je već sad dobro poznati TradInEtno Festival koji se održava od 2009. godine.
Njihov prvi album, "Dolina mlinova" iz 2014. godine pokazao je njihovu snagu i predstavio bend kao jedan od zanimljivijih trad/etno bendova iz Hrvatske. "Dolina mlinova" je postala instant klasik u world music krugovima, a Veja bend kojeg se naprosto mora slušati, a posebno doživjeti uživo. Novi album je prvo najavljen odličnom pjesmom "Teško majki", a u međuvremenu je postao dostupan I na svim streaming servisima kao I u fizičkom obliku koji ćete moći nabaviti I na koncertu!
Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. #jersviratisemora2

Deli dogodek: