URBAN & 4 & ANTE GELO GUDAČKI ORKESTAR

URBAN & 4 & ANTE GELO GUDAČKI ORKESTAR

Export drvo, Rijeka, Rijeka

Vse Entrio vstopnice so razprodane. Kontaktiraj organizatorja za več informacij :)

O dogodku

U subotu, 19. rujna 2020.g. u 20.30 sati kraj Exporta na riječkoj Delti, u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, održat će se koncert 52. stavak, u izvođenju Urbana&4, Ante Gela i gudačkog orkestra, okupljenog posebno za ovu prigodu.

Na koncertu će biti izvedene neke od najpoznatijih pjesama Urbanove karijere,  počevši od legendarnih hitova grupe Laufer poput Moje vode, preko Astronauta i Mjesta za mene, pa sve do recentnih izdanja koja su u vrlo kratkom vremenu osvojila publiku, kao što su Iskra, Div ili Nitko osim nas.

Publiku, dakle, očekuje svojevrsni presjek dosadašnje karijere Damira Urbana, tj. niz dobro znanih hitova, ali u nešto drugačijoj izvedbi i s potpuno novim aranžmanima, koje je za ovu priliku osmislio iznimni gitarist, skladatelj i aranžer Ante Gelo.
Spoj klasičnih instrumenata i instrumenata suvremene glazbe i ovom će prilikom dokazati kako se radi o bezvremenskim pjesmama.

Koncert 52. stavak, svojevrsna je riječka verzija izvanrednog nastupa Urbana&4 sa Zagrebačkom filharmonijom, koji se početkom srpnja prošle godine održao u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Taj je koncert, podsjetimo, zabilježen i na istoimenom live albumu u izdanju Croatia Recordsa te je osvojio čak 5 diskografskih nagrada Porin, što je najveći broj kipića koji je dosad za isto izdanje došao u Urbanove ruke.

Ipak, ovo je drugi grad i neko drugo vrijeme u kojem živimo, pa će doživljaj biti potpuno drugačiji, obećaje Damir Urban, koji je pred riječkom publikom sa svojom 'četvorkom' posljednji put svirao u prosincu 2019. godine, na koncertu održanom u Pogonu kulture.
Svjestan sam da puno ljudi razmišlja o tome što je točno taj 52. stavak iz naziva, ali neka ih to ne brine, bit će vremena za otkrivanje tajni, s veseljem konstatira Urban, koji 19. rujna željno iščekuje svoju vjernu publiku pokraj Exporta na Delti, koji je postao novo gradsko kulturno središte.

Ulaznice za koncert 52. stavak mogu se nabaviti po cijeni od 130 kuna u pretprodaji odnosno po 150 kuna na dan koncerta.

Događanje se organizira uz poštivanje svih važećih preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.  Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.

COVID-19 varnostni ukrepi

COVID-19

Dogodek se izvaja na zmanjšano kapaciteto 50%

Dezinfekcijska sredstva so na voljo na vhodu in znotraj prizorišča

Na prizorišču je mogoče kupiti masko za obraz

Priporočena razdalja med obiskovalci je zagotovljena z usedanjem in / ali bar tabele

Priporočeni evidenca vseh obiskovalcev se vodi