THE SISTERS OF MERCY

THE SISTERS OF MERCY

location-iconBoćarski dom, Zagreb

O dogodku

Kupi karte oz vstopnice za THE SISTERS OF MERCY, 05.11.2023. - 06.11.2023. v Boćarski dom, Zagreb

KONCERT KULTNE BRITANSKE ROCK GRUPE THE SISTERS OF MERCY 05.11.2023. PREBAČEN U VEĆI PROSTOR, BOĆARSKI DOM U ZAGREBU

Ulaznice za koncert kultne britanske grupe The Sisters Of Mercy u zagrebačkom Boogaloo Clubu u nedelju 05.11.2023. su rasprodane u rekordnom roku; early bird ulaznice su rasprodane u svega sat vremena, a ostale ulaznice u svega par dana i to šest mjeseci prije koncerta pa se koncert prebacuje u veći prostor, Boćarski Dom u Zagrebu.

 

Nakon 14 godina se u Zagreb vraća jedna od najutjecajnijih grupa prošloga stoljeća, kultni The Sisters Of Mercy održati koncert u sklopu svoje Europske turneje. To će ujedno biti njihov četvrti posjet Hrvatskoj, tj. Zagrebu. Njihov prvi nastup se održao 1990. godine, na vrhuncu njihove popularnosti, na turneji kada su promovirali svoj treći album „Vision Thing“ u rasprodanoj dvorani Doma sportova u Zagrebu. Zatim su nas ponovo posjetili 2006. kada su održali open air koncert u zagrebačkoj „Klaonici“, a tri godine kasnije su održali koncert u zagrebačkoj Tvornici Kulture.

 

The Sisters Of Mercy su osnovani 1980. godine u britanskom gradu Leeds, a alfa i omega od samog početka je karzimatični frontmen Andrew Edritch koji je proveo grupu kroz uspone i padove i uvijek se uspio uzdići poput feniksa zbog svog beskompromisnog karaktera i velikog talenta.

 

The Sisters Of Mercy su u svojoj karijeri objavili samo tri albuma, 3 EP-a i desetak singlova. Kada se upotrijebi riječ „samo“ tri albuma se pored toga mora reči i „kakva tri albuma“! Za sva tri albuma možemo slobodno reči da su remek djela rock'n'rolla i definitivno jedni od najutjecajnijih albuma koji su utjecali na mnoge današnje glazbenike i grupe i to u svim glazbenim žanrovima. Nakon prošlogodišnjeg objavljivanja do sada neobjavljenog albuma „BBC Sessions 1982. – 1984.“ na sam Records Store Day koji je 22.04., je ove godine objavljeno reizdanje njihovog kultnog EP-a „Reptile House“, originalno objavljenog 1983.

 

Ovdašnja publika ima poseban odnos prema grupi The Sisters Of Mercy prije svega zbog objavljivanje njihovog drugog albuma „Floodland“ 1988. godine od strane tadašnjeg Jugotona, a na kojem se nalaze veliki hitovi „This Corrosion“, „Dominion“ i „Lucretia“ koji su se tada vrtili u svim alternativnim klubova i slušaonicama, a vrte se i dan danas. Album je objavljen na početku velike ekspanzije dark pokreta kod nas te je taj album bio jedan od najbitnijih i najpoplarnijih albuma u to vrijeme na ovim prostorima. Priča se nastavlja sa objavljivanjem trečeg albuma „Vision Thing“ 1990. godine kada i The Sisters Of Mercy po prvi puta dolaze u naše krajeve i održavaju koncert u zagrebačkoj dvorani Dom Sportova o kojem se i dan danas priča. Nakon toga, 1991. godine Jugoton objavljuje dvostruki kompilacijski album „Some Girls Wander By Mistake“ sa singlovima i EP-jevima koji su objavljeni u preriodu prije prvog albuma „First And Last And Always“ (objavljen 1985. godine). Taj album također postiže velik uspjeh, tako u svijetu, tako i kod nas. Kruna svega je idući kompilacijski album „A Slight Case Overbombing“ objavljen 1993. godine koji sadrži sve hit singlove grupe uključuijući najveći hit The Sisters Of Mercy „Temple Of Love“ iz 1992. godine u kojoj je sudjelovala popularna etno pjevačica Ofra Haza i sa tim singlom su The Sisters Of Mercy probili sve barijere i postali jedan od svjetski najpoznatijih grupa.

The Sisters Of Mercy iako nisu ništa objavili čitavih 30 godina i dalje pune velike dvorane i sviraju na velikim festivalima širom svijeta. Nas su posjetili još 2000. godine gdje su u zagrebačkoj klaonici održali koncert pred par tisuća ljudi, te 2009. u zagrebačkoj Tvornici kada su i posljednji puta svirali na ovim prostorima. No, pored snimljenih pjesama The Sisters Of Mercy konstatno stvaraju i nove pjesme te ih sporadično izvode u živo stvarjući nadu da će jednog dana ipak otići u studio i snimiti novi album.

 

Vrlo je zanimljivo kako nas u istoj godini posjećuju i The Sisters Of Mercy i The Mission, a isto se dogodilo i 1990. godine. To je posebno zanimljivo za fanove ako znamo da su dva člana The Mission, fontmen Wayne Hussey (u The Sisters Of Mercy gitara i prateči vokali) i basist Craig Adams, svirali u The Sisters Of Mercy i snimili prvi album „First And Last And Alwas“,  a nakon toga otišli iz grupe i osnovali The Mission.

Cijena ulaznica iznosi 40.00 € u pretprodaji dok će na dan ulaznice koštati 45.00 €.

Deli dogodek:

Da ta spletna stran pravilno deluje in izboljšamo tvojo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke. Več informacij najdeš v Uporaba piškotkov (cookies).

  • Nujni piškotki omogočajo osnovne funkcije. Brez teh piškotkov spletna stran ne more pravilno delovati, in jih lahko onemogočiš s spreminjanjem nastavitev v svojem browseru.

  • Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati spletno stran z zbiranjem in analizo podatkov o njeni uporabi.

  • Oglaševalski piškotki se uporabljajo za povečanje relevantnosti oglasov ki jih prejemaš.