STAND-UP:

STAND-UP: "ZOVU NAS BOSANCI", Marko Dejanović & Admir Šečković

location-iconUrban caffe bar & pizzeria, Zagreb

O dogodku

Kupi karte oz vstopnice za STAND-UP: "ZOVU NAS BOSANCI", Marko Dejanović & Admir Šečković, 01.07.2023. v Urban caffe bar & pizzeria, Zagreb

Zovu nas BOSANCI je novi stand up show BIS Comedy kolektiva u izvedbi Marka Dejanovića i Admira Šećkanovića. Riječ je o dvojici momaka koje svugdje, osim u Bosni i Hercegovini, identificiraju kao Bosance.

Admir Šećkanović je rođen u Zagrebu kao druga generacija bosanskih imigranata. To mu se čuje u naglasku, ali ga promjer glave, ime i činjenica da je jedini musliman komičar u Zagrebu svrstavaju u Bosance.

Marko Dejanović je rođen u Banja Luci, ali je to tada bila Jugoslavija. Većinu života, kao pravi Bosanac, živi u Zagrebu. Kao etnički mješanac u BiH bi se morao svrstati u kategoriju “Ostali”, ali nije ostao nego nakon izbjeglištva došao u Zagrebu gdje može mirno živjeti kao bosanski “dotepenec”.

Kako je to biti pravi Bosanac (živi van BiH), kako je to biti musliman komičar, etnički miješanac, izbjeglica, dotepenec, ali i kako je to biti Admir i Marko pričati će u ovom urenebesnom showu u subotu 1.7. od 20 sati u caffe&pizza bar URBAN.

Deli dogodek: