Projekt Ilica: Q'ART - DAR MAR

Projekt Ilica: Q'ART - DAR MAR

location-iconIlica, Zagreb

O dogodku

Kupi karte oz vstopnice za Projekt Ilica: Q'ART - DAR MAR, 18.12.2022. v Ilica, Zagreb

Projekt Ilica: Q'ART pod nazivom DAR MAR održat će se na Ilici 18. prosinca 2022.od 8:00 do 16:00 od Frankopanske ulice do Krajiške ulice.

Projekt Ilica: Q’Art je kolektivni multidisciplinarni projekt koji kroz društvene prakse, akcionizam, community art i public art postaje pokretač društvenog, ekološkog, estetskog i poetskog angažmana. Ovog adventa festival će se održati pod nazivom DAR MAR i biti će posvećen darivanju i pomaganju onim najslabijima i najranjivijima u našem društvu.

Projekt je vođen temama i aktivnostima održivog razvoja te ih predstavlja javnosti kroz programe koji ukazuju na koji način kao zajednica, ali i kao pojedinci možemo doprinijeti održivosti. Osim konkretnih projektnih cjelina kao što su Second Hand revija, festival-akcija zajednice aktivno surađuje sa različitim humanitarnim akcijama i udrugama koje kroz našu platformu imaju priliku za direktnu komunikaciju i provođenje svojih aktivnosti. Zimsko izdanje festivala pod nazivom DAR MAR ponovo će realizirati reviju u suradnji s Zg Holdingom, ULUPUH-om i Tekstilno tehnološkim fakultetom u kojoj će studenti TTF-a inspirirani ZIMSKIM SNOVIMA pripremiti modele od napuštenih odjevnih predmeta koje smo prikupili u suradnji s Zagrebačkom Čistoćom i Zg Holdingom. Dio odjeće će biti proslijeđen u organizaciju Humana Nova gdje će se preoblikovati u neke nove predmete koji će također biti predstavljeni kroz reviju, a moći će ih se i kupiti na festivalu zajednice. Mladi umjetnici Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu će nam se i ovog puta predstaviti svojim začudnim umjetničkim radovima.

Poseban dio zimskog DAR MAR izdanja festivala bit će darivanje naših posjetitelja u suradnji s Obrtničkom komorom Zagreb i humanitarnim udrugama koje su dio tog programa, odnosno posjetitelje ćemo potaknuti da obiđu sve humanitarne udruge koje izlažu na Ilici i nakon toga dobiju svoj poklon. Glazba će ovog puta putovati Ilicom u najrazličitijim formama od jazz glazbe koju će nam osim naših stalnih izvođača izvoditi i liječnički jazz big bend. I ovog puta ćemo imati bendove koji traže svoju publiku, dok će na Britancu biti poseban glazbeni doživljaj u južno američkim ritmovima inspiriran najvećom argentinskom pjevačicom Mercedes Sosom. Vidimo se!

Mi građani smo grad. #migrađanismograd

Deli dogodek: